View Single Post
Staro 01.05.2010., 23:28   #173
NemoRS
Premium
Moj komp

NemoRS's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Dakle kupio sam doticno hladjenje i nemogu vjerovat koliko sam se razocarao ili nesto nevalja.Dakle sa mojim ZalmanomCNP10 Extreme temperature su mi bile 41-43 C idle i u load-u s primemom 95 82. Nekima je i ovo visoko ali s obzirom na 1,375V procesora i 1,515 QPI PLL i jos ostalog pomalo goreg nije jer nisam mogao uciniti komp stabilnim na 3,9 i 1950MHZ memorije.Koristio sam njegovu pastu koja se pokazala kao najbolja.STG2.

Cim sam stavio H50 na postavke koje su mi ostale na tako klokan komp ocekivao sam bar malo nize temperature.Odmah sam stavio 2 venta ista u sendvic i to da mi izbacuje zrak van.Cijelo popodne sam doslovce picajzliro slagajuce to i kad sam ga upalio dobio sam idle 50-52 a na loudu bez beda do 90.Nisam stavio njegov originalni ventilator ali sam stavio dva ova SCYTHE Blue LED, 120mm + potenciometar koja jos imaju i bolji protok zraka kad ih se odvrne do kraja a k tome i ljepse izgledaju.Odvrnio sam ih odmah do kraja i izmjerene vrijednosti su takve kad su oni cak odvrnuti do kraja!!Probao sam i da mi upuhuje u kuciste i nista bolje.Provjerio sam u biosu da mi pumpu nekoci snaga i to sam stavio na disabled da uvijek radi na punoj snazi.Skinio sam sistem i sve ponovno poslagao i nista.Odlucio sam zamjeniti i pastu i uzeo tu od Zalmana i opet nista.Nevjerojatno sad sam stavio na serijalu proc i temperature su mi idle 35-37 a load s primeom oko 64-65.Nazalost neznam kakve su bile sa Zalmanom kad je komp bio bez clocka ali vjerujem manje.Nije mi jasno jer mi se ovo cini kao dosta visoko s obzirom na testove na netu i hvalevrijednog H50.Jesam li mozda nesto pogrijesio?Jos sam stavio i njegov serijski vent da puse preko pumpe.Onak koji k...??
NemoRS je offline   Reply With Quote