MBO Foxconn NF4UK8AA ne prepoznaje novi WD10EARS HDD
-->
Ovako... Pred par dana mi je komp zablokirao i ja ga restartao... I od onda mi piše: "Boot system failure, please insert system disk and press enter". znači ne prepoznaje mi HDD...
I ja odnesem HDD na servis i kažu mi da je riknuo HDD... I ja kupim novi HDD Western Digital Caviar 1 TB... HDD je SATA (ili
SATA 2 nisam siguran, uglavnom onaj crveni tanki kabel)... No i dalje mi javlja istu poruku ""Boot system failure, please insert..."
Uštekam ja u matičnu (Foxconn NF4UK8AA) novi sata kontroler i spojim s HDD-om. Onda mi se pojavila SLIKA 1. Dakle nekako je prepoznalo HDD... I ja pritisne ctrl+s i pojavi mi se SLIKA 2...
Tamo sam ga formatirao kao što je i prikazano na SLIKA 2....
Nakon formata pretpostavio sam da bi instalacija windowsa morala proći... ali kad sam pokušao s WIndows XP SP2 instalacijom javi mi SLIKA 3... Pomislio sam da je problem u sata driverima pa sam probao i s windows 7 koji ih ima integrirane. No i tamo nisam mogao instalirati jer mi nije prepoznalo HDD niti nikakvu particiju niti unpartition space...
Jel znate možda u čemu bi bio problem?... Na kutiji od diska mi piše da za WIndows Xp treba postaviti jumpere na 7-8, a da je za ostale windowse ništa... I to sam probao ali ni to nije pomoglo. šta da radim? da nije problem u matičnoj da nemože prepoznati disk ili je problem u disku? Ili pak nešto treće?
Hvala unaprijed
SLIKA 1:
SLIKA 2:
SLIKA 3:
Zadnje izmijenjeno od: beathuperla. 24.04.2010. u 13:40.
Razlog: editiranje slika
|