View Single Post
Staro 23.04.2010., 23:58   #5
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor serverpc Pregled postova
Hvala na pomoći,
ustvari ideja je sljedeća:
napravil sam 7 playlista, znači po jedna za svaki dan u tjednu tak da kad ujutro upalim komp u bircu da mi npr lista koja se zove ponedjeljak svira samo ponedjeljkom, lista utorak samo utorkom itd.
onda sam htio to riješit skriptom tak da sve playliste stavim u STARTUP folder, i da putem te skripte računalu zna točno koju skriptu treba svira na točno taj dan u tjednu.
Možeš malo pojasnit ovo sa automatskim otvaranjem winampa i playlista kak bi to funkcioniralo ili je to malo drugačije u odnosu na priču sa skriptom?

unaprijed hvala
Ovako. Prvo trebas napraviti playlistu znaci izredas pjesme kako zelis i onda file-save playlist ili kako vec , i recimo dobijes playlistu playlist.pls. Preimenujes je u ponedjeljak.pls (ne znam koja je ekstenzija za winamp playlistu ali pretpostavljam da je PLS). Saveaj sve playliste u recimo C:\playlists

otvori notepad ,stavi cijelu skriptu u notepad i poredaj kako sam ti objasnio gore znaci za petak ide:

:fri
cd C:\playlists
start petak.pls
echo %day%
exit

na pocetku skripte umjesto Mon Tue itd stavljas pon uto itd:

if %DAY%==pet goto :fri
if %DAY%==sub goto :sat

itd itd

na kraju saveas cijlu skriptu kao "start.bat" i stavi u gore navedeni folder koji sam napisao. upisi i navodnike kad sejvas.

P.S. Sredi da ti PLS fajlove automatski otvara winamp a ne neki drugi program.

To je to.

Ako bas nikako ne ide, napravi playliste tj one fajlove ponedjeljak.pls, utorak.pls itd itd i posalji mi sve na bruno.rv(at)gmail.com pa cu napraviti jedan samoraspakirajuci exe file koji ce ti sloziti sve fajlove kako treba.

Ovo vrijedi za WINXP pro

P.S. Skini si ovaj batch i napisi ovdje da li javlja SUB ili SAT
spawn je offline   Reply With Quote