View Single Post
Staro 19.04.2010., 11:51   #155
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Došlo vrijeme da polako zaključimo prvi dio zime 2010, i mada se ovo što slijedi baš i nebi moglo svtrstati o neki OC, stavljam screenove u ovu temu jer mi se čini najprikladnijom.

Radi se o dvije grafičke Asus X1600 PRO i Powercolor X1950 PRO, koje je vrijeme odavno pregazilo, barem ovu prvu.
Ovo ga dođe više kao standard test grafi (čisto da se vidi koliko i što mogu u sintetici, te da ostane zapisano budućim naraštajima)
Sve u svemu, prosječni rezultati.

X1600 PRO

X1950 PRO

Kao što je već bilo negdje spomenuto, X1950 se nije dala puno kloknuti-niti GPU niti memorija, dok je X1600 postigla iste taktove za GPU kao i X1950. Zanimljivo, ili možda ne. Palo mi je na pamet da je razlog možda u driverima ili u BIOS-u, odgovor na to će znati neko malo iskusniji od mene.

Isto tako, sam obe kartice isprobao pod Scythe Mušašijem, ali su postizale iste taktove kao i sa stock hladnjacima iako je temperatura na X1950 bila cca 6-7 stupnjeva niža. Na Asusici nisam mogao očitati temp jer valjda nema senzora za tako nešto

I na kraju, stvarno sam se ugodno iznenadio ovom X1950 sa X2 hladnjakom na sebi, koji je u praksi nečujan (barem pored ostalih komponenti u mom kompu), a pored toga sam odigrao i prvi nivo BFBC2 na 1024*768 rezi i MID detaljima - sasvim igrivo - nisam mjerio FPS.

A i temperature su sasvim OK:

temp IDLE____________ nakon BFBC2 1.nivo____3DMark06 (3*loop krijesnica i loh nesie)

do slušanja, ma gdje bili

Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 30.08.2010. u 14:17.
E-mil je offline   Reply With Quote