View Single Post
Staro 19.04.2010., 03:40   #1
Rhodin
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
Optika/DRG u stanu, koji operateri mogu isporučiti uslugu?

Dobro jutro i pozdrav svima na forumu.
dakle već me neko vrijeme muči šta da radim i eto noćas mi neda spavati. Imam optički kabel direktno u stanu, on je priključen u DRG uređaj (gateway između optike i UTP-a). Do nedavno sam bio uvjeren da uređaj sam po sebi, kako mi je bilo objašnjeno prilikom kupnje stana, omogućuje korištenje interneta, telefona i gledanje IPTV-a u svim prostorijama.

Vodatel je bio pružatelj uslude, međutim njih je odkupio Metronet, a ja sam trenutno u situaciji da nikada tu uslugu nisam koristio jer je stan bio iznajmljen jednoj firmi, a sada kad bih ja trebao tamo preselit ne znam što radit. Naime, neugodno me iznenadilo nekoliko spoznaja:
prvo IPTV nije gledljiv bez nekog tv-box uređaja koji bi se trebao kupit (gdje, kako, koliko košta),
drugo internet se može koristit, ali sam DRG nije router, pa u slučaju da želim više računala paralelno spajat na net, to nije moguće bez routera - router znači da mi podžbučna infrastruktura ne znači ništa već morap opet i nanovo po cijelom stanu žice razvlačit i to sada vidljivim putevima ili sve preko jednog računala spajat wirelessom - no ostaje pitanje kako spojit router na DRG?
treće Vodatelov Triple play je katastrofa naspram današnjih alternativnih usluga, ako dokumenti nisu zastarjeli, katastrofa je i naspram normalne Metronetove usluge, a nisam siguran imam li uopće nekog izbora
četvrto nemam obične telefonske žice koja vodi u stan.... uopće.... dakle ako vi ne znate da postoji mogućnost da se spojim na nekog od konkurentskih operatera mislim da ću proplakat.

I posljednje pitanje, ima li itko ideju, konkretno se radi o Ingra-inoj zgradi u Ilici 191 u zagrebu kako najjednostavnije na postojećoj infrastrukturi pospajat 2 računala, 2 tv-a na taj DRG i preko kojeg operatera.

Hvala na svim putpunim i djelomičnim odgovorima.

EDIT: i da, zadnje (dakle peti problem) - nemam ni neki alternativni antenski kabel u stanu, dakle, ako mi ovo zakaže moram kupit neku sobnu antenu i jurcat po stanu dok ne nađem mjesto gdje će kako-tako lovit taj naš ohpresavršeni tv signalza koji bih trebao počet plačat 86kn predplate čim kupim TV neovisno o tome vidim li ja šta ili ne.... pa ako i ne za tv onda za radio ili koliko čujem po novome i autoradio.
Rhodin je offline   Reply With Quote