18.04.2010., 14:30
|
|
|
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Autor dautanecII
u biti stvar je vrlo jednostavna. onaj tko ide na potpuno novu konfiguraciju,tj. slaze komp iz temelja,normalno da ce si slozit i3/5/7 di ce bit miran nekoliko godina. ostaje ti zamjena, odnosno dogradnja proca,grafe,eventualno rama,vremenom.
sto se tice 775,pitanja,mislim da se ovdje zaboravilo navest jednu bitnu stvar,a to je chipset,odnosno ploca za isti. ako govorimo o 915/925 chipsetima,to je cesme vec neko vrijeme i jasno da ljudi koji posjeduju takve stvari,moraju prec na nesto bolje,jer je doticno-nenadogradivo-bilo zbog proca,bilo zbog spore meme ili sl.
sve ostale stvari,od 965 chipseta nadalje,po mom misljenju potpuno zadovoljavaju potrebe bar jos godinu dvije,i mislim da nije nuzno forcat novu platformu.
|
Upravo tako. Netko tko ima slabiji chipset ne mora imati dvojbu da bi dobio stvarno veliko ubrzanje prelaskom sa s775 na i3/i5/i7. Ostali koji imaju recimo P45 chipset i dobar E8x00 ili Qxxx0 CPU sa dobrom DDR2 memorijom ne bi osjetili baš takvo ubrzanje da ne bi žalili relativno velike novce koje su potrošili na to da dobe recimo 20% bolji framerate u igrama.
Ova situacija sa s775 u odnosu na i3/i5/i7 me podsjetila na prelazak sa AGP na PCIEx grafičke kartice. Netko tko je imao jaku AGP karticu itekako je razmišljao da li ići na PCIEx odmah ili čekati nešto bolje. U to vrijeme su se vrtile serije Nvidije 6800 i na AGP i na PCIEx i nije bilo nekog većeg ubrzanja sve do serije 7800 i 7900.
Sve u svemu, mislim da je pametnije pričekati iduću generaciju chipseta za i3/i5/i7 pa onda razmišljati o prelasku sa s775 na s1156 ili s1366...
|
|
|