Citiraj:
Autor Cartmann
Da, može ić dole, ali ne može gore, Viperus govori o tome da je bolje povečat množitelj nego fsb. To je normalno, jer fsb tad radi stress i na druge komponente, npr. u mom slučaju (q8200 7x400, ser 7x333) kad idem preko 400 diže se i takt memorije s 2.66x400 (1066) pa brzo postane nestabilna, a ako je spustim na x2 gubim overall performanse i a ne bi htio gazit ni gpu iako raja na netu moju mb i cpu vrti čak na 7x500.
Mislim da je kod mene grafička usko grlo, naručio 4890 (navodno imaju na lageru po normalnoj cijeni), ali mi se sve čini da ću ipak uzet 5770 i uštedit parsto kn.. baš me zanimaju testovi serije 5 na bfbc2 i 10.4.
|
Probaj sa evga percisionom (neznam jel radi za ati) vidjet kolko % GPU ti piše dok igraš, ako ti je stalno na 99% onda bi ti trebala jača grafa.
Meni npr je fps identičan na svim rezolucijama, jedino kad stavim 1920x1200 i AA onda tek počne padat (jedina situacija u evga percision dođe do 99% GPU)
Šta se tiće moje konfe , sve može lijepo i stabilno radit na x8, ali 450x8 vs 400x9 , x9 pobjeđuje (mjerio rivatunerom). Iako je prosjećni fps skoro pa isti, x8 ima veće padove fps (tipa padne sa 60fps na 32fps na pol sekunde kod x8, a kod x9 padne na 37fps-a što ne skužite kad mjerite frapsom). A ti padovi su najveći problem u borbi, kad onak osjetite da vam malo trzne, zbog naglog usporenja.