View Single Post
Staro 13.04.2010., 18:57   #3031
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,888
Citiraj:
Autor duuh Pregled postova
Ja sam mislio da smo u raspravi govorili o nekakvim uobičajnim i recimo novijim komponentama, slažem se da postoje iznimke (starije stvari ili iznimno skupe stvari) za koje je potreban duži rok isporuke.

Ali ako ti npr. otiđe asrockova ploča od 440kn za am3 procesor (koju je valjda uzelo i drugih milijun ljudi) oni imaju dužnost preksutra isporučit novu a ne čekat 2 tjedna.
Nemaju takvu dužnost, dapače. Starost, vrsta, model ili neka druga slična karakteristika robe ne znači da zamjena / servis može biti napravljena odmah, kao što ni starost ili "egzotičnost" robe ne znači ni da se mora čekati tjednima na servis. Sve ovisi o konkretnom primjeru i nitko tu ništa posebno ne može učiniti, "pogurati", "narediti" ili nešto slično.
Ako je nekome nešto kritično i za servis je bitno da bude "odmah" (bez obzira da li to bio isti dan, par sati itd.) takve stvari se rješavaju na druge načine.
Isto tako, unificiranjem nabave robe / koncentracijom nabave kod pojedinog dobavljača dobar dio problema se da riješiti brže.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote