View Single Post
Staro 12.04.2010., 18:50   #4
TheToX
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Smile RJEŠENjE PROBLEMA!!!

Evo ljudi našo sam rješenje (ako nekog zanima)!!!
Ovako... Moj problem bio je u podešavanju IP adresa. Nisam pravilno unio IP adresu DNS servera.
Evo kako to kod mene izgleda:

E sad... mali crveni iksići su kod pojedinih konekcija (kao da nije nigdje spojeno) -> Ne znam zašto to tako stoji...
IP adresu svog kompa sam uzeo bezveze, a default gateway sam pročito prije nego što sam počeo radit bridge (dok je komp bio spojen samo sa eksternom USB karticom na AP u Command prompt-u sam upisao naredbu: "ipconfig" [bez navodnika {za one koji ne znaju} ] i tamo se izlistaju IP adrese, pa tako i default gateway). Default gateway i Primary DNS Server imaju istu adresu! To je bitno u svemu ovom! Bar u mom slučaju!

Na drugoj slici se vidi da sam uspješno otvorio web stranicu pcekspert.com, a ovaj Ralink-ov Utility (koji sam dobio uz USB karticu) pokazuje da je komp, tj. eksterna kartica stvarno spojena na AP iako su ovi crveni iksići dolje u alatnoj traci (zaokruženo zelenim dolje...).

Uglavnom... Kreirao sam Ad-hoc mrežu sa integriranom karticom. Nazvao ju SHARER i zaštitio. Spojio USB karticu na AP. Napravio bridge. Podesio IP adrese na 'Properties-ima' od Bridge-a. I onda s mobitelom našo Ad-Hoc mrežu "SHARER", upiso zaštitni ključ i eto! I mob i komp su spojeni na net, a WLAN signal od mog AP-a je po cijeloj kući i uvijek je pun! Sve ide full brzinama!

Nadam se da je nekom ovo pomoglo... Ak nekom treba...
Pozdrav!
=)

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 12.04.2010. u 21:11. Razlog: Slike u thumb!
TheToX je offline   Reply With Quote