View Single Post
Staro 16.12.2001., 23:16   #1
sbacelic
Registered User

Datum registracije: Dec 2001
XP 1500+ nece da radi na CPU clock @ 133

Pozdrav!

Dakle radi se o slijedecoj konfiguraciji:

AMD Athlon XP 1500+
Kingmax DDR 256 Mhz @ 333Mhz
EPoX 8KHA+ mb
Asus V3400 16 SGRAM TVout ...
HDD IBM Uata66 9,1 GG 7200okr

Sve je radilo do prije 2 dana. Nesto su me IRQ-ovi zezali, povadio sam sve kartice van i stavljao jednu po jednu unutra al sve su se postavljale na IRQ 11 od graficke i WIndowsi su se smrznuli prilikom podizanja. Restartao sam komp. i nisam vidio sliku na monitoru. Onaj indikator na ploci je pokazao neki POST code (C1h) i u uputama od ploce pishe da se radi o memoriji. Rastavio sam sve i redom stavljao sve komponente unutra i opet nista. Onda sam uzeo od frenda 256DDR-a i stavio i opet nista. E sad posto mi je disk bio istekan dok je komp radio sam ga ustekao (samo napajanje) i odjednom se sistem dignuo (primary hdd fail posto nije bio spojen na IDE ...). Onda sam ga opet restartao i nista. E sad sam se malo igrao s ramom tj. malo sam ga jace ugurao unutra. I proradilo je. Sistem radi jedno 10-15 sekundi i onda se sve zablokira (taman kad se win pocnu dizat). E sad nekako sam skuzio da sistem pocne blokirat kad temp dodje do 53 stupnja (inace mi je max temp procesora 55-56 stupnjeva). Onda sam na ploci prebacio jumper tako da mi cpu clock bude na 100 Mhz i sad sve radi kulturno samo ne full speed. Flashao sam BIOS i opet isto. Probao sam load fail-safe/performance defaults i opet isto. Cim podignem malo cpu clock u BIOS-u onda se srusi
recimo kad dignem sa 100 na 120 onda se i windowsi stignu bootat.

E sad izgleda da je tih 53 stupnja kljucno ... btw u BIOS-u sam iskljucio sve alarme i shutdown temp.?

Da li tko ima kakvu soluciju?
Btw ploca/procesor i mem su kupljeni prije 2 tjedna.

HVALA UNAPRIJED!
sbacelic je offline   Reply With Quote