View Single Post
Staro 06.04.2010., 08:38   #9
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Svaki pravi tester košta neusporedivo više. Pravi testeri koštaju par stotina puta više.
Ovo je samo ispitivanje kabliranja 1 na 1, korisno je za, recimo, provjeriti da li je OK križani kabel koji sam napraviš, ali i dalje sam vizualno moraš provjeriti da je svaka strana po EIA 568 A ili B standardu.
Za provjeru problema kakvih ti imaš moraš vidjeti prvo da li ti je kabel uredno složen s obje strane (vizualno), ima li pravilnu konekciju (unimerom), a onda tražiti dalje. Testiranje (kakvo se inače radi) sumnjam da je potrebno, inače po jednoj konekciji takav test košta kao ovi uređaji.
ok, sad kuzim, donekle. kod mene se radi o mrezi razvucenoj pred valjda 5-6 godina po kuci po kanalima i onda su slozeni konektori i sve je radilo perfektno na 100mbit do pred nekih 2-3 mjeseca kad su pocela random diskonektiranja i sl. problemi. imao sam g584t koji je poceo stekat i odma sam nabavio g684t jer sam htio imat i wi-fi. u meduvremenu sam "popravio" g584t koji je cudom, da bi profunkcionirao kako spada opet trazio samo reflash firm-a. nemam pojma koji mu je k bio, ali mi se cini da su svi ti routeri jeftilen zivi shrotex. problem moje mreze je ili da nesto nije u redu sa kabelima, router se pregrijava ili su mu 2 od 4 lan porta u banani pa kad spojim sva 3 kompa u kuci pocnu problemi tipa konstantni disconnect/connect ili 10mbit brzina na nekim kompovima ili jednostavno ne radi konekcija dok ga par puta ne isklj / uklj sa struje i probam njegov soft restart kroz menu. btw nekad mu treba pun k vremena da dode do menua. eto, samo bih htio da ustanovim napokon 100% da je router pa cu kupit novi, ali neda mi se bacit 500kn i da ispadne da je mreza iako ne vidim razloga za to jer nije dirano nista po kanalima od onda jos, jedino ako je tu neka visa sila napravila svoje tipa vlaga, neki elektricitet i sta ti ja znam.
mislim da cu uzet ovaj gore tester jer mi se cini stvarno povoljan, a za one provjere koje si naveo mi ni nije bitno jer ja odem i vizualno provjerim kako je spojen konektor.
poz.
geronimo_2 je online   Reply With Quote