EDIT: vjerojatno cim vidite novi post od mene u ovoj temi se pitate sto opet "serem".
Pa eto, odllucio sam se pomaknuti s mrtve tocke, uzeti klijesta, presjeci zice, pomaknuti komp 20cm vise, uzeti sarafciger, osloboditi graficku, otkopcati monitor, otkinuti ventilator (ionako je na pola visio), izvaditi graficku van i spremiti u njezinu kutiju.
Uzrok pronaden.
VGA/GPU ASUS nVidia GeForce 8500GT 512MB DDR2 Magic.
Izvadena, instalirani driveri za onboard graficku, sve odlicno radi, screensaver

, igrica, minimize, maximize, nikakvih problema.
E sad, ovako;
- koliko je sigurno da je graficka crkla/na putu u taj svijet?
- a koliko je do drivera (skinuo sam nove s nVidia stranice, no i dalje je BSODalo), da li sam prijasnje trebao deinstalirati?
- naveo sam da sam radio OC/DC graficke;
s ASUSovim programom koji sam dobio na CDu sam GPU mhz dignuo s 450 na 550, kasnije sam smanjio na cca 200Mhz, memoriju sam samo smanjio na kojih 300Mhz (+-200Mhz), OCo ju nisam.
- kad sam stisnuo gumb da sve vrati na default, pa gumb da primjeni postavke, pojavio se prvi BSOD.
- nakon toga bi uvijek BSODalo pri ulasku u XP, ako nebi srusio taj proces od tog programa
- nakon inastalacije ostalih programa (codeci, WLM, firefox i sl programi), nije vise htjelo uci u Windowse, ni pokazati Welcome screen. Pisao bi neki error...
- nakon pokusaja reinstalacije, isti je neuspjesan par puta
- nakon instalacije na drugom kompu i brisanja obje particije,
- uspjesno instaliran XP, BSODovi kod screensavera, igrice na nekim rezolucijama, maximize igrice/fullscreen aplikacije, u igrici ima nekih efekta (slicno artefaktima, mozda i jesu (krugovi, kockice, sve trza i sl.)
Kolike su sanse da sam s time za*ebao graficku?
I jos nesto, kako na integriranoj napraviti da nema onih 'trzanja' preko ekrana? Dok je bijelija povrsina, vidim kako prolaze neke kao 'crtice' preko ekrana, sto na ovoj 8500GT nije bilo. Na integriranoj sam to jos prije primjetio.
Ima spasa tome? Monitor je 26" Samsung T260HD.
Hvala unaprijed na odgovorima, prijasnje zahvaljenje povlacim jer mi na ista pitanja niste razumno odgovorili

valjda ce sad netko odgovorit, kad sam se pomaknuo s mrtve tocke