View Single Post
Staro 04.04.2010., 17:07   #35
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Hard na drugom kompu radi (samo Win instaliran, bez drivera jer ih sve Win prepozna (P3 konfa).

Graficku nemam gdje isprobati, kao ni ram/procesor.

Nije problematika u mATX ploci, nego u skucenosti kucista. Imam dvije ploce, obje u mATX kucistima i jedva se do icega dode...

Nema gluposti u ovom kompu, niti konektora koji stoje ispunjeni samo jer postoje. Maknuo sam cak i prednji USB , od PCI kartica samo je FireWire tu koju koristim, a graficku... I nju koristim
Probat cu maknu liniju i graficku, pa cu vidjet da li je do tog.
Optiku cekam jer ide na garanciju (sutra ju nosim, motor je crko), ne znam dal i mogu uzeti SATA umjesto sadasnje ATA? I da li da uzmem ata ili sata przilicu ako mi ponude da sam odaberem u zamjenu?

Memtest sam napravio samo jedan test, oko 30 minuta je bilo i kaze da je proslo bez errora, esc to restart. Da pustim da vise takvih testova napravi (sad bas ide van na par h, da ostavim da se to radi?).

Disk je na CS i optika na CS (nije prikljucena trenutno). Nekad je disk master nekad slave ovisno kako ga spojim (spojit cu ga na master da nebi bilo problema...).
OK, stavit cu disk novi (isto IDE) i puknut opet XP i drivere gore pa vidjet oce li screensaver radit .

Inace, ovaj komp je "poseban" te ga nisam smio otvarati i ako mi roditelji saznaju... Mogo bi ostat bez njega

EDIT: @campeonato; ne zelim neispravne stvari kad imam garanciju na sve dijelove, a diskove (cca. 10 komada) sam nedavno mjenjao s covjekom i mogu ih vratiti nazad u slucaju da ne rade. Probat cu drugi disk, na ovom kompu disk RADI, sve radi super, instalira se windows, ali nece screensaver radit. Kao ni vracanje u Win za vrijeme igranja igrice. Cim se BSOD pojavljuje, znaci nesto nije OK, a mene zanima sto i to popravit (ako je moguce).
Kako komp koriste drugi ukucani, komp mora biti u ispravnom stanju (- citaj, uvijek kad zatreba u 5min mora bit gore disk od 500GB i Win). Inace mi se komp oduzima trajno... (ne pitajte). Tako da neka veca preslagivanja kao vadenje procesora i sl ne dolazi u obzir. A i nije potrebno, kao ni vadit komp iz kucista (kuciste je dosta kvalitetno, sve mogu istekati s maticne to nije problem...).

Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 04.04.2010. u 17:19.
Computer_Modder je offline