Istina je da sam malo shebao s pisanjem, sad ovako, sad onako, pisao sam s moba te se nadam da cete mi oprostiti.
Ovo za disk, imam doma cca. 15 diskova, 250mb-500gb, svi su ispravni (bar bi trebali bit) i ugradujem ih u kompove.
Kako mi je 500gb disk pun podataka i programa i nedavno sam reinstaliro i sve programe podesio, pa tamo reinstalacija stvarno ne dolazi u obzir zbog jedne igrice.
Pa sam stavio IDE disk privremeno, da imam windowse na njemu tih par dana. Pojavili su se problemi.
Ako ploca ima IDE kontroler, ja imam IDE disk, to mora radit, zar ne? Pa makar i 1.5 gb disk ugradio, treba windowse normalno vrtit.
Disk je ispravan (tako pokazuju alati), treba mi za drugi komp. Ovo sam mislio samo privremeno rjesenje. Ako se ispostavi da je disk neispravan, kontaktirat cu na PM covjeka od kojeg sam kupio disk.
nego, sad mi vise uopce ne zeli uci na karticu 'screen saver'. Uvijek BSOD izbaci.
Svi savjeti su dobrodosli, te cu, ma sta god to bilo, poslusat i napravit. Cilj mi je da se ustanovi kvar i popravi.
IDE kabel jos nisam promjenio, no promjenit cu. Stavio bi IDE 80pin ata100 rounded, no ako kazete da probam s flat, probat cu...
Imam jos diskova i nije i problem stavit na drugi disk XP ili sl... Samo recite da znam od kud pocet :d
Usput da pitam; na WD blue 500gb AAKS imam na elektronici zmazani bakar/lemne tocke. Onako, negdje je vise negdje manje zmazano. Da li to spada pod jamstvo ili ako sve OK radi sve je OK?
Hvala unaprijed na svim savjetima i ispricavam se sto nisam bio korektno napisao postove (vecinom u zurbi).