hdd 500gb - sata
Hddovi 20gb - pata
Kabel - 80pin ata round red cable
Ja sam ocao iz windowsa, s nekim programima s cda, nista nije zabiljezeno u biosu, no napravit cu ccmos preko jumpera.
Dal je moguce da sam ja nesto shebo podizanjem i smanjivanjem taktova procesoru i grafickoj?
Probat cu jos treci disk, iako sumnjam.
Kabel sumnjam, na istom su cdrom (master) i hdd (slave), a ne mogu ga promjeniti jer je komp na stolu, nemogu ga maknut, jedva uspijem disk promjenit.
Cdrom je van kucista, dvdrw mi je crko.
Hirens nemam.
Sto mi je ciniti (kabel cu teeesko promjenit), te kolike su mogucnosti da nesto od hw nije ispravno/da sam ocom nesto shebo?
Hvala puno, ovo pisem s moba.
edit: evo me na kompu, maxtor 20gb, 3-4 shutdowna/restarta prosao, sve OK, nema vise nikakvog errora :S.
WD20gb stavio u drugi komp, kad treba boot s njega pise error while loading operating sistem, no nakon sto sam zapoceo Win xp instalaciju, ona normalno ide i XP se instalira, dok na ovom kompu nece.
Promjenit cu CDROM, hdd na master, cdrom na slave, kabel cu pokusat ako cu moc, iako sumnjam da cu uspjet.
maxtor 20gb je sigurno radio na 80pinskom jer sam ga izvadio iz kompa, u kojem je bio 8-9 godina (P3 833Mhz konfa).
Ako netko zna da li sam mozda ja kriv s onim OC postavkama, ili sumnja da nesto nije ispravno, neka kaze. Isto tako, sto da napravim, ako mi netko moze pomoc...
Hvala puno!