View Single Post
Staro 02.04.2010., 03:18   #2
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Napravio memtest, proso bez errora,

Stavio Maxtor 20gb disk, sve radi, win s normalno instalira...
Na WD 20gb sam probao 3 puta, radio sam neko particioniranje iz windowsa... Popodne cu probat jos disk na drugom kompu sve particije s diska obrisat.

Nego, doink, ako citas (da ne saljem sad s moba pm, dulje bi trajalo), sta cemo s diskom ako ne radi?

Edit: doso onaj zadnji restart, pisalo je: A disk read error has occured, press crtl + alt + del to restart.
Restarto i evo dovrsio instalaciju.
Slucajnost da se ta poruka pojavila, ili ce nakon instalacije drivera i sl opet biti ista poruka, Error while loading OS...

Molim nekog ako se susreo s ovime ili zna sta bi moglo biti nek kaze.
Hvala puno unaprijed!

Edit 2: instalirao win, restart, sve OK. Instalirao redom. GPU drivere, Chipset drivere, Sound drivere, Lan drivere, restart, pojavila se sljedeca poruka:
Windows could not start because the following file is missing od corrupt:
\windows\system32\config\system

You can attempt to repair this file by starting Windows setup using the originak Setup CD-ROM.
Select 'r' at the first screen to start repair.

Vise mi je ovo sve cudno, diskovi bi trebali radit, nisu bacani ni sl, ovaj maxtor je izvaden iz jednog kompa kojem je cdrom otkazo i dobio sam ga na zamjenu/popravak cdroma...

evo bas sad ugasio komp i opet upalio; sad pise:
windows could not start because the following file is missing od corrupt:
(windows root)\system32\ntoskrnl.exe
Please re-install a copy of the above file (to mi se pokazalo kad sam spojio disk i pokusao bootat windowse instalirane na drugom kompu

treca sreca; BOOTA WIN XP :S:S:S:S:S

postavim rezoluciju, restart;
A disk read error occurred
Press crtl+alt+del to restart

OMG, ali neka mi neko sve ovo objasni meni nista nije jasno...

- disk neispravan - sumnjam
- win cd neispravan - nemoguce, nebi kopiro file i nebi radio
- PC/ostatak hardvera neispravan/poluispravan - ovo me najvise zabrinjava i neka mi netko kaze da nije to... pa makar svi diskovi crkli xd
- nekompatibilnost hardvera - disk je spor i iz 2001, no mislim da nebi trebalo bit problema s dizanjem sustava
- driveri zahebavaju - al zasto se onda pojavila ona crtl+alt+del poruka jos dok instalacija nije bila gotova?
- nesto trece ?

btw: ja sam sve instaliro, i ASRock OC nesto,, napravio sam prvi moj OC, 200*15 je default, ja sam isprobao 250*12 i 250*15. Downclock 200*12 i kasnije 150*15 na sto se sistem smrznuo i jednio je prisilno gasenje pomoglo.
Kasnije sam s ASUS nesto, isto oc alatom povecao gpu s 450 na 500mhz i kasnije i gpu i mem smanjio na 200 ili tu negdje, cisto da vidim kako to radi.
Vratio sam na default gpu (a cpu je odavno bio), i tu je prvi BSOD, restart kompa, bsod, i tako u krug, ali ako cim se komp upali odem u task manager i ubijem procese od tih oc programa, sve super radi, restart, pa je ona poruka bila, format i nije htio dic winse.
Na primarnom disku (koji nije ustekan, 500gb), nisam u mogucnosti reinstalirat winse, ali boota normalno i sve OK radi.

Jel netko zna mozda sto bi moglo bit, ovo me vise izluduje... Necu valjda treci disk morat probat?

sad sam jos jedan restart napravio, prode OK, shutdown takoder. ko tu koja hebe?

Zahvaljujem puno onome koji mi pomogne u rjesavanju ovog cudnog problema.

Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 02.04.2010. u 04:17.
Computer_Modder je offline