View Single Post
Staro 02.04.2010., 01:54   #1
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Windows XP se ne želi instalirati na WD 20 GB HDD

Pozdrav!

Stavljam ovu temu pod hardverski problemi jer cisto sumnjam da je u softveru;

Konfiguracija je iz moj komp (i sig, komp 1), s time da je disk od Doink The Clown, WD 20GB.

Stavim disk u komp, instaliran WIN XP, instaliram drivere, pojavljuje se BSOD.
Ajd...
Instaliram WLM, i ostale programcice, restartam komp; nemoze inicijalizirati neku datoteku, neposredno prije welcome screena (imam kursor misa) i samo stoji crni ekran i ta poruka na koju kliknem OK...

Nisam probao safe mode, reko, rusit cu cijeli sistem;

Stavim Win XP MCE CD u CDROM, kako je win prije instaliran jucer i nije nista novo osim drivera, stavim quick format. Formatira se, ide kopiranje fileova, dode restart, restarta se, pise press any key to boot from CD (sto zaobilazimo, ne zelimo opet pokrenuti instalaciju s CDa nego s HDD), i nakon te poruke pise:
"Error while loading operating sistem".

Probao sam s drugim DVDROMom, obicnim XP PRO, full format, no i dalje se ta poruka pojavljuje i ne mogu pokrenuti tj dovrsiti instalaciju XPa.

- ajde da probam bios na default, udem u bios, stavim da vrati na tvornicke, save & quit, i komp se ugasi :S. Upalim, isto error while loading operating sistem. Opet u bios, opet resetiram na tvornicke, save & quit i opet umjesto restarta kompa komp se ugasi (?!?!?).
Istekam napajanje disku, upalim i odma u bios, opet na default i sad se normalno resetira komp a ne gasi.
Spojim disk, opet na default, OK je, ne gasi se vise (inace, maticna je prvih par mjeseci zahebavala, ugasim komp i on se nakon 2 sec opet upali, ali to je samo od sebe proslo).

Vratim 500GB disk, i evo me, Win7 i disk rade bez problema (nadam se da ne smeta disku sto stoji okomito).

Sad cu probat s drugim diskom, Maxtor 20GB.
@doink; ako radi na ovom 20GB Maxtor, a tvoj WD 20GB nece, jel moguce da ti vratim disk? Posto sam ga nedavno kupio i sad htio sam instalirat XP i dogada mi se navedeno.

Hvala svima unaprijed na brzim odgovorima, nadam se da cu dobiti odgovor jos nocas
Computer_Modder je offline