View Single Post
Staro 31.03.2010., 18:59   #1
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
(riješeno) Sapphire ploča - nema slike

Imam problem s pločom Sapphire PI-AM3RS785G. Uglavnom, problem je identičan kao što je opisano na ovom linku. Ploča je kupljena nova, kao i procesor(Athlon 240) i sve ostalo. Kao što je na navedenom linku objašnjeno, nakon paljenja se upale ventilatori, radi optika i HDD, ali nema slike na ekranu, ni preko integrirane grafičke, ni preko odvojene(HD4650), probavao DVI i VGA, svejedno ostaje "no signal". Još jako bitno je da ploča ne javlja nikakav beep nakon paljenja. Sve ostale komponente su 100% isprobane i ispravne na drugim konfiguracijama, monitori su ispravni, probao drugi grafičku i napajanje na ovoj ploči i ništa, dakle, ostaje jedino neispravna ploča. Nemam više ideje što probati, a ne znam ni u čemu bi mogao biti problem s pločom ako sve ostalo radi, osim što ne daje sliku na ekran. Ima li netko ideju što sam možda propustio isprobati? Ili ako netko ima neka iskustva s ovom pločom, nek se slobodno javi. I da, znam da bi bilo najjednostavnije odnijeti ploču gdje sam ju i kupio i reklamirati, ali to je 400km od mjesta gdje sam sad dalje i ipak želim isprobati sve opcije prije te. Uz to konfiguracija nije za mene već za nekog drugog, tako da sad moram i objašnjavati zašto će taj netko dobiti funkcionalan komp tek tko zna kad.
redscro je offline   Reply With Quote