View Single Post
Staro 24.03.2010., 20:12   #2
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
E sad tebi treba Jedan AP sa Client modom a to taj 5470 ima, onda treba ti antena, ali što je najvažnije treba i taj od koga češ primat signal imati dobru antenu (odašiljač). Signal od Thomsona moraš pojačat.

Ja i frend smo se isto tako umrežili na cca 250 metara, samo nemamo baš optičku vidljivost antena. Mi smo uzeli dva AP (AirLive 5450 i 5460) i stavili jedan kod mene a jedan kod njega, na svaki smo prikvačili home made biquad antenu stavili na krov i stvar super radi.

Tak šta bi i kod tebe bilo najbolje.

Cijena, svaki AP je koštao cca 300 kuna, jednu antenu smo platili 160 kuna, neki tip ih radio, ali samo zato jer smo mi radili prvo yagi antenu pa je nismo dobro napravili pa da budemo sigurni da imamo dobru antenu onda smo tu kupili. Drugu biquad antenu smo sami napravili (cca 130x130 mm alu i bakrena ploča, jedno 30 cm 1.5mm^2 bakrene žice i kabal) i za sat sve gotovo.

Kad bi ti stavio na Thomsona Airlive 10dBi antenu (100 kuna) i kod sebe onu najjeftnijiu soluciju (cca 600 kuna) to bi te ispalo 700 kuna. A moja solucija možda 50 kuna skuplje, najviše ovosi dali imaš matrijala šta kod kuče. Radili bi ti sigurno i imao bi dobar signal.

Kod tvoje solucije bi se trebao prvo malo pozabavit Thomsonom (pozitivno toga bi bilo da bi ti frend u kuči imao bolji signal), možda bi ti bio dobar signal, pitanje je koliko zidova ima između rutera i vanjskog svijeta na tvoju stranu, i naravno kakvi su zidovi.

Možeš uvijek prvo probat samo sebi kupit AP i tu neku 24dBi antenu, pa probat kak hvata, pa ič pojačavat signal thomsona i po potrebi kod frenda stavljat na kuču jedan AP. Tu bi mogao proč najjeftnije ili najskuplje.

pinkskin je offline   Reply With Quote