View Single Post
Staro 23.03.2010., 15:45   #946
CosmModius
Premium
Moj komp

CosmModius's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Celeron D 3.2 OC

bok evo posto jos odavno nisam nista klokao, slozio sam si nesto tek toliko za bzvz konfu...
proc Celeron d 351 3.2ghz, ploca asus p5w dh deluxe, 3gb ddr2 667 trascend i napajanje neko najbjednije MS 400w....
malo sam citao u tu po forumu i stvarno me ponovno zaintrigiralo clockanje...
sada trenutno sam si digao celeroncica sa 3.2 na 3.87... nije mi htio raditi na auto funkciji pri toj frekvenciji pa sam rame u biosu dao na ddr2 322mhz
sada mi je proc na 161 tj 3.87ghz i radi stabilno, kad povecam broj mogu sve dok mi bios ne octitava 3.99ghz ali onda mi se nece windowsi bootat nego restarta, a ako dam jos vise onda se komp ne pali. na koji broj bi cca trebao i sto jos mogu napraviti da to radi stabilno ako uopce moze na 4.0ghz?
vidio sam na netu neki lik je na 4 ghz stabilno drzao celerona d koji radi na 3.06 po defalutu a ovaj moj radi na 3.2 po defalutu...
uglavnom kako da to sve fino podesim da probijem tu barijeru od 4.ghz ako se moze sa ovim shrot komponentama ili je i ovih 3.87 za ove komponente postignuce
?
I najškodljiviji čovjek možda je još uvijek najkorisniji od svih u pogledu održanja vrste; jer svojim djelovanjem on uzdržava u sebi ili u drugima nagone bez kojih bi ljudstvo već odavno bilo malaksalo i istrunulo.
CosmModius je offline