Citiraj:
Autor CyCl0p$
krivo je oznaceno, trebala bi ova crvena, istaknuta cijena bit "normalna", ovako reklamirate krivu cijenu.
jedna stvar je kreditna kartica, a druga stvar je debitna kartica.
s debitne kartice se kupcu odmah skida iznos s racuna i prebacuje vama, isto kao da kupac ode na bankomat, digne perje i time plati.
dok s kreditne kartice banka/karticarska kuca daje novac kojeg kupac nema, tj. kreditira ga na odredjeno vrijeme.
kupac tj. korisnik placa godisnju naknadu za karticu i kamate na kasnjenje vracanja kredita i ostale penale/naknade, a prodajno mjesto placa tzv. interchange fee iliti po naski nekakva provizija.
ukratko, promasio si bit.
|
gle mozes si ti praviti pametan ali ako nesto ne znas onda nemoj o tome pisati jer pises gluposti, banka uzima proviziju i na debitne kartice samo manje i zato je na njih popust 5% sto na kreditne kartice nije i ne sjedaju novci odmah vec 3-7 dana ovisno o banci. Kad ti doneses kes to je onda gotovina jer novci sjedaju odmah i nema nikakve provizije ili jos bolje kad se plati virmanom/opcom uplatnicom
novci od kreditnih kartica isto sjedaju od 5-30 dana i naknada je puno veca i zato nema popusta na cijenu
kod beskamatnih kredite mi kreditiramo kupce i zato nema kamata ali nema ni popusta jer mi cekamo novce da sjednu i naravno da banka uzme skoro 6% provizije za ne znam ni ja sta, oni jamce da cete vi platiti
zasto banke uzimaju novce i nama i vama ne znam, zato sta mogu, takva nam je drzava, diners nama uzme 7% vama 14% ili kolika je vec godisnja kamata + obrada kredita i sta ja znam kakve troskove ali uglavnom iz toga se vidi da banke jako dobro zaraduju
trebalo bi uvesti zakon da se trgovinama ne smije naplacivati nikakva naknada pa bi onda cijene bile jednake za sve nacine placanja a kupac bi znao koju kamatu placa banci i koje troskove ima, ovako je to siva zona uzimaju od obadvije strane tj. sve to kupac plati samo sta onda izgleda da je kamata 11% + ovih 7% sta se ne vidi pa nije tako puno iako je to puno vise nego sta se reklamira
i mi ne bi smjeli reci kupcima da banka nama uzima proviziju
uostalom tko ne vjeruje neka ode u banku pa neka pita
i ne znam po cemu to reklamiramo krivu cijenu kad su sve cijene tocne, normalno da ce najniza cijena biti crvena i istaknuta to bi skuzio svatko sa IQ-om vecim od broja cipela, kad je nesto jeftinije onda se to istice, kad je skuplje onda su tu sitna slova koja se ni ne vide