Citiraj:
Autor Razarach
Pozz ekipa,
Imam jedan problem, pitanje, nije baš hifi ali bi mogao biti neki DIY.
Naime kombiniram napraviti neki bunker za hard diskove u kompu... Mislio sam aluminijski lim (2mm) vanjska stranica, onda spužva za zvučnu izolaciju, 1cm nekog drveta i opet malo spužve i na gornjoj stranici jedan mali 80mm ventilator (eventualno na doljnjoj neke rupice za prozračivanje ili možda vent).
A onda mi je na pamet pala druga solucija, umjesto vanjskog lima uzeti neki materijal od čega se prave zvučničke kutije i to iskoristiti za drvene dijelove.
E sad jel bi to ubilo zvuk i eventualne vibracije?
Sry. ako sam fulo topic 
|
Najbolje će ti zvuk ubit damping spužva ali problem je što se u izoliranom kučištu hardovi griju jako. A ako ćeš ih hladit s ventom onda ćeš opet morati neke rupe bušit kuda će ti zrak cirkulirat ali će tuda opet onda i zvuk dopirat.
Moj savjet ti je da kupiš diskove koji su po specifikacijama što tiši a onda ih pričvrstit preko nekih elastičnih guma koje neće prenositi vibracije na kućište a ako tada nećeš biti zadovoljan tek onda ići na neko riješenje sa kućištem za hardove i spužvama.
Što se tiče materijala uzmi nešto što ti je najjdobavljivije jer same spužve bi trebale dobro upiti buku bez obzira na materijal kućišta.