Tema: VOIP telefon
View Single Post
Staro 17.03.2010., 11:55   #16
azzaman77
Ređistred Juzer

azzaman77's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor mali david Pregled postova
Ako netko želi koristiti "svoj" telefon, najjednostavnija varijanta (ako je recimo u T-comu) uzeti router siemens sx763 ili thompson 780, ako ga već posjeduje, još bolje.
Na ovom forumu su sve informacije kako promijeniti firmware na tim routerima i konfigurirati voip.
Osobno sam isprobao oba, i dobro rade. Dakle, router ima ulaznu telefonsku liniju i izlaz za 2 telefona. Siemens ima više opcija za podešavanje i može imati više voip providera, dok Thompson može imati samo jednog. Može se podesiti da recimo samo pozivi van države budu preko voipa, da samo jedan telefonski port ima odlazne voip pozive...

Što se tiće Siemensovih telefona, koliko sam proučavao, svi imaju istu bazu, dakle iste mogučnosti voipa (i najjeftiniji je jednako dobar za voip kao i skuplji). Kod kuće sam imao jedno 4-5 različitih bežičnih slušalica (različitih proizvođača) i sve su se uspješno registrirale na Siemensovu bazu. Osnovne funkcije rade na svima: prikaz broja, intercom... no jedino siemensova slušalica ima "dvojnu" funkciju - sa istom tipkom za poziv se može pozivati preko voipa i preko telefona, zavisi koliko dugo se stisne. Ako je podešeno da primarni poziv bude voip, onda nakon unosa broja stisne se samo kratko "zelena tipka", a za poziv preko telefonske linije stisne se dugo "zelena tipka"
hvala kolega,, budem malo "prosrčao" forum kasnije !!
azzaman77 je offline   Reply With Quote