View Single Post
Staro 23.11.2004., 11:37   #11
D u C k
Premium

D u C k's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Originally posted by MasterX
izvadi van bateriju sa maticne plocu, stisni power gumb (da iscuri ono malo struje sto ostane u kondenzatorima) ...
Sto se tice ovog, neke ploce imaju jos neku malu mikro baterijicu poput tranzistora pa ne pali nego treba resetirati ga na onaj nacin preko jumpera, onda je on na defaultu, al neovisno o tome i kad uspije upalit komp i ode u bios kad postavi na SET DEFAULT BIOS i SAVE trebao bi dobiti isti efekt tako da po meni nema potrebu resetirat bios a kako je i rekao da je sa insertom digo sustav znaci bios se sam postavio na default tako da sumnjam da je do toga. Meni se to desavalo na jednom starom pentiumu, a problem je bila ploca koja kad se ugasi ostavi statickog elektriciteta na komponentam (onim nozicama ot utora) pa vjerovali ili ne problem sam rijesio tako da sam pocupo sve komponente van (RAM GRAF i CPU-->PENTIUM II ) i gumicom obriso nozice i poslje vratio. To sam tako rijesio a poslje mi se isto pocela javljati samo sto je tog puta KOMP pustao zvukove BEEP, BEEP i ustanovio sam da graficka ne lezi dobro pa kad god zapnem za kabel od monitora il okrenem monitor izvadi je iz nozica. A tad sam cesto nosio komp kod frenda za LAN pa se valjda utor vec razmrdo. Pretpostavljam da nece pomoci al govorim sta se meni desavalo pa mozda pomogne...
D u C k je offline   Reply With Quote