Tema
:
Kejbljving job!
View Single Post
10.03.2010., 10:08
#
1962
tomek@vz
Premium
Moj komp
Datum registracije: May 2006
Evo i moje malo modane kante:
Exterier:
Pošto je izbor kućišta tipa HTPC/SFF na našem tržištu relativno loš ili skup odluka je pala na LC Power 3094S-B iz par jednostavnih razloga-izgleda OK,slim kućište u koje stane standardno ATX napajanje te je samo kućište čak relativno solidne građe a ima i mjesta za full ATX MBO što u mom slučaju znači više mjesta za manevriranje što se pak na kraju pokazalo itekako korisnom stavkom
Display koji pokazuje temperature i ostale điđe miđe me ne pali baš pa je završio u ladici zasad...Jedna bočna stranica je malo modana da prihvaća 2 120mm venta sa filtrima za zrak koji u mom slučaju služe više da nešto ne padne u komp kad on ne radi i da ja ne potrgam prste
Fali joj poliranja jer je frend koji mi je rezao rupe malo ogrebao istu a pošto je piano finish to fakat bode u oči...Ove nogice sam namjerno ostavio jer mi služe kao distanceri kad je kućište u stolu.
Interier:
Pošto mi je tišina i dalje najbitnija stavka (da,znam da ne izgleda tiho sa 7 ventova
) bolje hlađenje na CPU je poprilično prioritet. Odabir je bio dosta jednostavan pošto je Scythe Shuriken BIG u uvoj kategoriji bez konkurencije. Ista stvar se odnosila i na vrući (70-80 stupnjeva u idle sa stock hladnjakom) GF 8300IGP koji je dobio tretman sa Zalman NBF-47 pasivcem koji poprilično dobro odrađuje svoj zadatak makar sam ga morao postaviti ovako kako je pošto su limići za montažu malo (pre)kratki za moju MBO...Slijedeća stavka koja je jednostano morala van jest klasični 3.5" disk. Dolazi sprijeda,ispod prže što ima 2 minusa-glasno i vruće pošto zrak ne cirkulira. Zato sam se odlučio na 2.5" WD5000BEVT koji sam namontirao na Scythe slot rafter (tj. što je ostalo od njega
) i isti pričvrstio na 80mm Silent Eagle koji ga i odmah hladi...Dodatni plus što sam na taj način oslobodio mjesta ispod prže za kablove
Dobar stari Seasonic je dobio filter zraka pošto je sada isti potpuno odvojen od ostatka sustava što se cirkulacije zraka tiče.
Svi ventovi su @4-5V te su temperature nakon podviga:
CPU: Idle 30 Load 35-38
IGP: Idle 47 Load 55 (Zalman čini se i dalje zna svoj posao
)
HDD: Idle 28 Load 32
Na kraju...zašto tolko muke? Pa-sad ak mi jednog dana puhne u glavu mogu unutra stavit mrcinu od proca i grafu tipa GTS250 bez da brinem o temperaturama
Komentari i sugestije dobrodošli
P.S.-da...jako je tih,monitor mi je i dalje glasnija stavka na stolu
Vidi profil
Pronađi još poruka od tomek@vz
Moj komp
CPU:
AMD Ryzen 5 5600G + Scythe Mugen 5 rev. B
MBO:
MSI B550M Pro VDH-WIFI + Intel AX200
RAM:
G.Skill Ripjaws-V DDR4-3600 CL16 32GB
HDD: