View Single Post
Staro 09.03.2010., 09:49   #1804
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
XFX 4870 i "trzanje" u igricama,..kako riješiti?

Pozdrav,..molim Vas iskusnije za malu pomoć pošto nemogu riješiti problem "trzanja" slike u igricama,..dakle problem je sljedeći:
Prije dva mjeseca kupio novu XFX 4870,512MB,DDR5,nova instalacija Windows 7,64bit,sve instalirano i radi ali od prvog dana u svakoj imalo zahtjevnijoj igri (COD6,Crysis Warhead i sl.) događaju mi se "trzajevi" pri igranju.
Trzajeve bi opisao kao zastoj pokreta u djeliću (desetinki) sekunde ali se okom itekako vidi,nisu vremenski pravilno raspoređeni,ali su stalni (nekada ih nema 15 min a nekada se pojavljuju svakih 30-tak sekundi)
E sad OCCT GPU test od jednog sata prolazi bez errora a temp. grafe su 56*C default/88*C load,dakle one nisu problem,mada i pri testiranju ona crvena dlakava pojava također svakih 15-20 sekundi "trzne".
OCCT CPU test od 1h također prolazi bez problema a temp procesora (AMD B45, X4) su 37 default/57full load,a hladi ga TT MaxOrb.
Instalirao sam i ručno zadnje drivere sa službene ATI stranice za Windows7 ,64bit...(10.2),...ali stanje se nije promjenilo.
Na šta još da obratim pažnju?,...napajanje je Corsair 400W,grafa je spojena sa 4 molexa na 2 6pinska konektora,a mema je Kingmax Mars DDR2,1066MHz,4x1GB,...može koji savjet Vas iskusnijih,..hvala unaprijed.
sina xx3 je offline   Reply With Quote