View Single Post
Staro 08.03.2010., 14:22   #16
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor dxer Pregled postova
Ups, sada sam onda na pocetku. Daj mi onda molim te jos savjeta oko toga. Obzirom na cijenu kabela, ne vjerujem da cu stavljati STP kabel. Raspitivao sam se u vezi polaganja kabela paralelno i okomito na strujni i kazu da kada imam sjecište na strujni (okomito), onda ne bi trebalo biti nikakvih problema. A paralelno sam razdvojio na cca 15 cm razmaka, dolje ide struja, a 15 cm iznad UTP i koaksijalni.. sad ti kazes da bi oni međusobno mogli imati smetnje sto me naravno iznenadilo jer ce meni u istu cijev ici po 2-3 UTP kabla. Nisam znao da kod njih moze biti smetnji.
Ako su duže trase, može doći do problema, no ne bih se previše uznemiravao ako nemaš neke jako bitne zahtjeve na mrežu. Inače danas UTP ne predstavlja ozbiljan nosač mrežne infrastrukture što se tiče strukturnog kabliranja.

Citiraj:
Autor dxer Pregled postova
I kakve su to uticnice UTP koje imaju zastitu, na sto obratiti pozornost ? Imas preporuku sto onda traziti ako ne od Vimara ?
Shieldane utičnice, ne UTP. Imaš sad par problema, malo si knap s lovom, Vimar isto nije jeftin, dapače.