View Single Post
Staro 22.11.2004., 11:22   #12
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Hr_ri
http://wireless.gumph.org/articles/homemadeomni.html

Ovu smo mi htjeli radit ali smo nakraju odustali. Bilo nam je frka naci kablove. A i nismo bili sigurni kako bi to radilo posto nam je trebala jedna koja ce uspjeti napraviti link na 3km. Nesjecam se koliki joj je downtilt no na to treba pazit ako se blizu. Netko bi mogao ostati u rupi...

Njuskalo postaj tocno kako bi to izgledalo. Na kome katu su ljudi, kako okrenute prozore i to. Tada ce ti vec netko moci tocnije reci... Jer u slucaju da te nevide i nemaju prozor na strani na kojoj je ap onda mu ne gine ap na krov i PoE za njega.
ako napravis home made omnicu i to jos bude radilo, e onda mozes postati predsjednik hr i bez izbora... mislim vece su sanse da dobijes na lotu i kupis svu opremu od Cisco-a nego da dobro napravis home made omnicu...

u centar (centralna tocka) stavi Access Point... Linksys wrt54g se pokazao jako dobar... odlican... na ostale korisnike stavi 802.11g kartice (koje hoces, ali prvo kupi jednu i probaj kako radi sa linksys-om da ne bi bilo nismo znali)

onda fino napravi biquadice preko uputa koje sam postao tu na forumu...

kupi LMR400 kabel(i potrebne konektore) u ELMI, povezi kartice i antene... sve preko 10metara LMR 400 kabla je neisplativo, tako da ti je bolje kupiti neki AP koji ce raditi u CLIENT MODE-u (kao kartica) stajati na krovu spojen na antenu, a do kompjutera povuci UTP (mrezni) kabel i uzivaj... nitko u nasoj mrezi nema wlan kartice svi smo spojeni (bridge-ani) preko APova, a onda UTPom do kompova... jedino se CatKiller folira sa njegovim laptopom+wlan karticom okolo hoda po cesti i surfa! kao turski maneken

@all

procitajte clanak koji je napisao Black Dragon o wireless-u (svojom mukom sam to lektorirao )

unutra pise BAS sve sto vam je potrebno... eventualno kasnije oko konfiguracije APa mozete pitati, pa cu pomoci... ja sam trebao napisati clanak o konfiguriranju Linksys-a ali problem je u tome sto svakih tjedan dana izlazi novi firmware, sa novim opcijama i mogucnostima, tako da nema smisla pisati svaki tjedan nove upute... kada izadje public verzija Alchemy-a onda cu si dati truda