View Single Post
Staro 06.03.2010., 21:38   #1
Hummer
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2005
wake on lan (preko interneta)

Htio bi si namjestit wol preko interneta posto ima DSL i ruter stalno radi i spojen pa pretpostavljam to nebi trebao biti neki problem.

Slijedio sam neke guidove sa neta ali nikako da to uspije, kuzim da treba namjestit taj ''hostname'' koji ce zamjeniti moju ip adresu posto se ona promjeni svaka 24 sata, i to sam recimo sredio preko dynDNS.com i sad ima adresu ovog tipa ime.ath.cx

nastimao sam i u opcijama od mrezne kartice (wake from showdown i wake up capabilities)

u biosu nisam nasao nista o wol-u osim wake over PCI card sto mozda u ovom slucaju je ta mrezna koja je inegrirana na maticnu i to je postavljeno na ON

ruter sam isto stimao po nekom guidu tako da sam stavio port 9 i stavio sam ip adresu od compa koji hocu ''probudit'' (192.168.6.7, valjda posto je ruter na 192.168.6.1 comp je dobio tu adresu)

pokuso sam i preko weba direktno (http://www.wakeonlan.me/)
i preko nekavog programcica (wake on lun - magic packet)
MAC upisem koji je, za ip stavim taj hostname sto sam dobio sa dyndns.com, port 9.. itd itd

Bio bi jako zahvalan ako bi neko mogao opisat postupak ili eventvanlno ispraviti ako sam ja nesto falio.

imam:
Ruter: THOMPSON ST780 (onaj koji daje iskon dakle sa njihovim firmwerom, adresa 192.168.6.1)
mrezna je na maticnoj: LANPARTY UT 790FX-M2R
internet : iskon (iskon.duo flat rate)

ako bi to profukcjoniralo plan je staviti na drugu dsl liniju di je zyxelov ruter kakav je davao tcom. (onaj sa wlanom)