View Single Post
Staro 05.03.2010., 15:49   #1791
LorlonWarrior
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Ja koliko se sjećam, na svojoj fosilnoj ATI Radeon 9600 Pro imo sam takve linije koje se razvuku preko cijelog ekrana kada bi grafička pregrijala. Bilo se toliko prašine na nju navatalo da nisam ni skonto da kuler nije ni mogo raditi kako treba tako da je grafa više-manje radila bez kulera. Grijala se dobrano na nekih 100C ali eto izdržala je tako jadna oko godinu dana (najogre od svega, još radi ispravno iako je stara preko 6 godina, sad kad je očišćena prašina)

Ali svaki puta kada bi ušo u igru, nakon nekog vremena igranja PES-a, lopta bi se razvukla i glave igrača i sve neke takve linije bi se razvlačile po ekranu. To sam bio rješio onda da sam underclocko grafu

Ali opet, ne mora značiti da je do temperature. Isto tako kad sam se prebacio na X1950XT, kad bi igro Oblivion, teksture su sve neke šarene bile (ko kad si na LSD-u) i opet su se te linije razvlačile i stvarale neke crne platforme gdje nebi trebale biti. U ovom slučaju mislim da je bilo do drivera

Sad sam na HD 5770 i nikakvih anomalija nisam primjetio. Jedino mi se u Falloutu 3 zna dogoditi da kad gledam u daljinu, one planine u pozadini (2D modeli) počnu mijenjati veličinu i drhtat i malo se bluraju. Bio sam underclocko grafu na 150/1200mhz (2D profil) da vidim dal je zbog temp/overclocka al iako sam jedva došo do tog mjesta (zbog onak, previše štekanja ), to je i dalje tamo bilo tako da je I guess neki problem sowtwarske prirode
LorlonWarrior je offline   Reply With Quote