Evo mojih iskustava s par podloga ako nekome budu koristila,
fUnc 1030 - stara podloga (moglo bi se skoro reci legendarna podloga od prije nekih 7-8 godina) koja se vise vjerovatno ne moze niti naci. Dvije sam poderao i odlicne su bile. Mana joj je bila sto se strasno brzo trosila
Razer Exactmat - meni osobno sranje od podloge samo takvo. Odvratna na dodir jer je hladna, trosi nozice misa naocigled. I mikroskopsko zrnce prasine na njoj izaziva odvratno struganje misa.
Razer Goliathus - imao sam Control verziju. Moja prva cloth podloga i bio sam zaista odusevljen njom. Mis jako lijepo klizi po podlozi (naravno ne leti kao po tvrdoj, ali i dalje jako lijepo klizi), podloga se ne mice niti milimetar po stolu. Naravno, s obzirom da je cloth podloga uopce ne dere nozice na misu, kretanje misa po podlozi je necujno, a zrnca prljavstine/prasine ne stvaraju probleme u kretanju misa kao sto je to slucaj sa tvrdim podlogama. Mana je sto rub podloge nije obradjen, pa se nakon nekog vremena pomalo "ofuca" i lagano grebucka zglob ruke
Razer Sphex - trenutno ju koristim i odusevljen sam podlogom. Ono sto me odusevljava na podlozi je sto je nevjerovatno tanka, kao da je list papira na stolu i to doslovno. Mis po njoj savrseno klizi, dosta je tiha za tvrdu podlogu i jos uvijek nakon par mjeseci ne trosi nozice misa. Jedino je jako mala (meni ne smeta), pa bi to mogao biti problem nekome tko treba vecu podlogu.