View Single Post
Staro 03.03.2010., 18:36   #1
frimel
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Voip - Nonoh prestao da radi preko fiksnog

Prije dva mjeseca sam podesio Thompson Speadtouch da mi radi da mogu koristiti Voip preko Nonoh-a. Obični analogni telefon mi je uključen u router i razgovarao sam preko Voip-a tri mjeseca. Za Hrvatsku su razgovori besplatni (bili) a za druge zemlje koje sam zvao mnogo jeftinije tako da mi je račun pao sa 850 juna na 170 kuna pretplate i 100-njak kuna Nonoh-u. I tako je bilo do prije par dana kada mi je prestala komunikacija sa routerom. U telefonu sam imao signal da mogu zvati ali kada bih nazvao dobivao sam signal zauzeća. Poslije pokušaja da ponovo podesim postavke sam došao do toga da nikako ne mogu registrirati telefonski port koji sam do sada koristio. Sve sam podesio kao i prije čak sam pogledao i u T-com-ove upute za podešavanje njihovog Voip-a i opet mi ne funkcionira. Uvijek sa javlja crveni križ pri po kušaju registriranja porta i javlja mi da port nije registriran a i zelena lampica na routeru mi ne gori. Kada kosristim računalo za zvanje dakle preko Nonohovih stranica onda sve radi ispravno.
Da li neko zna u čemu je problem. da li je moguče da su mi iz T-coma onemogučili podešavanje kojim bih mogao koristiti Voip - Sip protokol?
frimel je offline   Reply With Quote