View Single Post
Staro 01.03.2010., 23:58   #317
quantum112
Premium
Moj komp

quantum112's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor mitja Pregled postova
htio bih ovo napravit sa svojim monitorom, tekst je mutan na 1600x1200. imam iiyamu vision master pro 450. koliko je komplicirano/potencijalno ubojito? bih li mogao izbušit rupe na kućištu tamo di su ti vijci za podešavanje fokusa pa onda ih samo okretat šarafincigerom dok je monitor upaljen (as in jesu li dovoljno blizu da se do njih može doći)? i koliko bih trebao ostavit monitor isključen iz struje dok se ne "isprazni" da budem siguran da me neće drmnut ako slučajno pipnem krivu stvar?
Bezveze ti je unakazit kuciste, samo otvoris monitor, skines metalnu zastitu i tako najjednostavnije dodjes do svega. Ja sam skinuo dolje sve sto mi je smetalo. To ne znam, ovisi od monitora do monitora, na mojem se nemoze jer su vijci za podesavanje na bocnoj strani flyback transformatora na drugoj slici (vide se rupe u zeljezu s desne strane njega kroz koje sam gurnuo sarafciger i podesavao - one su tamo tvornicki), znaci ja sam morao prakticki sve skidat dok na FW900 znam da se moze cak i kroz kuciste.
Koliko je ubojito i komplicirano? Pa, ne bih rekao da je ubojito dokle god koristis zdravu pamet, nemoze ti se ne znam sta dogodit dokle god imas mirnu ruku i ne guras prste po kondenzatorima ili ne znam sto...
Ja kad sam otvorio monitor nisam imao pojma ni sto radim ni sto trazim i prezivio sam i jos napravio odlican posao tako da nije neki bauk :P
Jedino sto sam od "zastite" koristio je bio sarafciger koji je izoliran skroz do vrha plastikom tako da ako ti se slucajno ruka posklizne po sarafcigeru ne drzis se za zeljezo. Koristi pravilni sarafciger, pazi sto radis i to je to. Inace to je jako precizno podesavanje, 1-2° ti je "luft" za najostriji fokus, mora se jako polako pomicati saraf i pomno pratiti promjene, kad vidis da stvari idu u krivu stranu, vrati nazad dok ne bude najjasnije. Ja sam koristio povecalo i gledao jako izbliza u tekst, kada je tekst mutan iz njega isijava jedna aura raznih boja, vrtis dok tekst ne postaje najjasnije definiran i dok te aure vise nema. Ako se opet pocne pojavljivati u drugom obliku, otisao si predaleko. Vjerojatno ces imati 2 sarafa, vertikalni i horizontalni fokus.
Ja sam mogao u isto vrijeme gledati u ekran i sarafiti sto mi je uvelike pomoglo a ovisno o monitoru mozda ce ti trebati druga osoba. Kondenzatori u monitoru drze i do mjesec dana a i sto ti vrijedi kad monitor ionako mora biti upaljen kad podesavas fokus? Ako jos sta zanima pitaj.
quantum112 je offline   Reply With Quote