Citiraj:
Autor vm@
prijatelj ima problem sa bootanjem XP-a, nekoliko puta smo instalirali windowse dok nismo shvatili da kad komp ostane ugašen nekoliko sati više neče bootati, nekad uspije tako da se išteka kabl iz napajanja na par sekundi i onda boota, sad više neče ni to, prilikom boota ovo javlja

|
Ne vidim dobro na ovoj slici, ali vidim da se radi o lsass.exe erroru, naime rijec je o (Local Security Authority Service) koji se podize u logon sekvenci.
Ako je veliko slovo (kao I) Isass.exe onda je to smece nekakvo, ako je malo slovo (l) onda je to dio win.
Citiraj:
Autor kasper_sky
pozz
znaći i ja imam problem sa bootanjem wina.
pošto se kužim u kompove i neke osnove servisiranja. znam riješiti probleme. ali neznam odgovor za ovaj.
komp ima dobro napajanje ima coolere ima ispravan hardwere.
ali sruši mu se boot sektor i onda se neće više butat piše da fali taj i taj file u c:/win....
ubacim cd od win xp odem u recovery konzolu i upišem FIXBOOT i on fixa i uđem u winse i sve radi. i onda se to dogodi opet nakon tjedan dana.
hdd je skeniran od wirusa i bed sektora i koje čega.
pitam se dali je do windovsa i nekog softvera ili aplikacije. ili je do samg hdd-a pa otkazuje mehanika. hdd je 160gb sata2 WD .
aj sad ti reci...
EDIT: problem je u boot sektoru koji se riješava komandom fixboot. ali zašto se on ruši?
|
Vjerojtano ti je smrdan MBR, pokusanj srediti njega, ili pobrisat sve particije i ponovo kreirat prilikom installa win i ne bi smijelo bit problema. Naravno uz ovo sta si rekao da je HDD ispravan!