Citiraj:
Autor mujica¸
da, ali ti treba taj switch. a ne bilo koji. znaci treba ti skroz cijela nova tehnologija. ako ides kupit sve jovo nanovo, nije jeftino.
|
Koristi se obicni Ethernet, tako je uplink obicini gigaethernt (ili 10G sto sumnjam jer su 10G kartice/sfp-preskupi jos) tako da OLT samo spojis u postojeci switch

Naravno da ce ti trebati puno novih switcheva ali opet.
Citiraj:
Autor mujica¸
metronet/vodatel ima drugacije iskablirane kvartove i nemozes rec da je to neozbiljno. a i to su "naslijedili", nije im primarna djelatnost, pa valjda bas i ne ulazu u to.
|
Vodatel je imao dobru ideju ali prerano su krenuli u to nazalost. Drugi problem je neozbiljnost u postupanju s kupcima. Frend je cekao 6 mjeseci nesto sto je obecano u roku od 30 dana.
Citiraj:
Autor mujica¸
b net pak bi bilo totalni idioti da ne koriste FTTP/B jer imaju definitivno najvise coaxa i tu je ulaganje minimalno. tih 50-80metara bakra od haustora do korisnika nije neka prepreka.
|
Njih sam zaboravio ali iskreno ne znam da li mogu oni preko koaxa ponuditi puno vece brzine neta.
Citiraj:
Autor mujica¸
ako pod napravili mrezu smatras povukli kablove, jesu. spojili sve nisu, a pogotovo korisnike. uostalom pricamo o djelu zagreba, nekaj malo po kutini i jos koji grad, i nemoj sad rec da je to vise od metroneta/vodatela jer bu to bilo glupo.
skup je to sport.
|
Spajali korisnike nisu jer im HAT neda, kada krenu prestici ce vodatel/metronet u cca mjesec dana. Koliko ja znam optika se povlacila po cijeloj hr, u rijeci su bili prvi testni korisnici. Sigurno znam za RI/ST/OS, stalno se po newsima javljala ekipa prosle godine da im t-com ulazi s optikom u zgrade.