View Single Post
Staro 27.02.2010., 10:50   #74
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor mujica¸ Pregled postova
da, ali ti treba taj switch. a ne bilo koji. znaci treba ti skroz cijela nova tehnologija. ako ides kupit sve jovo nanovo, nije jeftino.
Koristi se obicni Ethernet, tako je uplink obicini gigaethernt (ili 10G sto sumnjam jer su 10G kartice/sfp-preskupi jos) tako da OLT samo spojis u postojeci switch Naravno da ce ti trebati puno novih switcheva ali opet.

Citiraj:
metronet/vodatel ima drugacije iskablirane kvartove i nemozes rec da je to neozbiljno. a i to su "naslijedili", nije im primarna djelatnost, pa valjda bas i ne ulazu u to.
Vodatel je imao dobru ideju ali prerano su krenuli u to nazalost. Drugi problem je neozbiljnost u postupanju s kupcima. Frend je cekao 6 mjeseci nesto sto je obecano u roku od 30 dana.

Citiraj:
b net pak bi bilo totalni idioti da ne koriste FTTP/B jer imaju definitivno najvise coaxa i tu je ulaganje minimalno. tih 50-80metara bakra od haustora do korisnika nije neka prepreka.
Njih sam zaboravio ali iskreno ne znam da li mogu oni preko koaxa ponuditi puno vece brzine neta.

Citiraj:
ako pod napravili mrezu smatras povukli kablove, jesu. spojili sve nisu, a pogotovo korisnike. uostalom pricamo o djelu zagreba, nekaj malo po kutini i jos koji grad, i nemoj sad rec da je to vise od metroneta/vodatela jer bu to bilo glupo.
skup je to sport.
Spajali korisnike nisu jer im HAT neda, kada krenu prestici ce vodatel/metronet u cca mjesec dana. Koliko ja znam optika se povlacila po cijeloj hr, u rijeci su bili prvi testni korisnici. Sigurno znam za RI/ST/OS, stalno se po newsima javljala ekipa prosle godine da im t-com ulazi s optikom u zgrade.
the_ghost je offline   Reply With Quote