Citiraj:
Autor santos
codegen 400w ti je jeftino smece koje dodje 70 kn.... gore od toga ne mozes imat u kompu...
meni ti codegen od 400 w nije mogao napajati sljedecu konfu:
bartona 2500+, gigu rama, 1 hard i dvd rom. tolko je bilo slabo da je dvd rom pritiskom ejecta stao na pola....
za usporedbu, codegen ti je 2-3 puta laganije napajanje od nekog normalnog napajanja.
kupi si normalno napajanje za barem 250 kn, barem neki fortron il nesto.
|
kako sam znao da će razgovor otići u smjeru napajanja. O codegenu sve znam. Nikad ga nisam imao i nikad ga neću imati u bilo kakvoj konfiguraciji >120W.

konfa je od kolege s posla, radi potpuno normalno s codegenom i radila je potpuno normalno do zahvata na CPU cooleru. Naravno, kolegu sam upozorio na loše napajanje, te mu prije no što si mi ti pametan počeo objašnjavat brand i ne brand napajanje, naručio sveprisutni corsair CX400W, te on stiže za koji dan.
Ma u biti, preglupo je pričat s ljudima koji površno pročitaju pola posta i odgovaraju ko da mi ostali nikad pošteno napajanje u životu nismo vidjeli.
Citiraj:
Autor coconut
Definitivno si kupi bolje napajanje.
@santos
Nije Codegen toliko loš kao MS šrot. Meni je držao konfu iz siga, ali je tada unutra bila X1800XL sa Zalmanom VF700@7V.
|
Nisi ni ti KOKO odgovorio na moje pitanje. Malo sam istraživao kad sam uhvatio vremena, pa kažu neki da se pojava nepaljenja računala može dogoditi ako CPU cooler nije potpuno pričvršćen. No i to ne mora biti jer sam i sam jednom upalio komp, a da heatsink nije uopće bio na procesoru. Komp je radio normalno sigurno oko 30s do 1 min.