View Single Post
Staro 26.02.2010., 00:20   #2865
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
Nije da ja nisam zadovoljan. Zanima me kakvu će oni karticu dobiti od proizvođača. Oni su meni dali karticu od drugog proizvođača, a od ovog prvog će dobiti neku karticu u vrijednosti 2650. I onda mi kažu da moram čekat 3 mjeseca da dobijem tu karticu, oni mi nude karticu sada odma od 1200kn bez da je ovu moju karticu itko pregledao, znači za pokvarenu karticu ja dobivam novu od 1200kn, pa koja je pobogu njihova računica u tome, jesam ja glup ili šta. Baš me zanima jel tvornica daje novu karticu u vrijednosti stare ili daje novu bolju od ove prije.

Ovo su mi oni rekli: Ako šaljemo karticu u tvornicu oni će promjeniti memorijski čip i dobit će te repariranu karticu
pa i nemas razloga da budes nezadovoljan, dobio si bolju karticu od one koju si kupio i to novu, s novom garancijom.
gledaj to ovako: npr kupio si prije 2 godine 8800GT i platio je 2000kn, sada ti se pokvarila, nemaju zamjenu i daju ti 9800GT ali ona sada kosta 1400kn.
kartica je ocito jaca i bolja (ovisno o kolicini memorije, propusnosti sabirnice blabla ali recimo da zaista jest) ali nas balkanski mentalitet u obliku malog glasica u glavi vice da je ova jeftinija i da ce oni zaradit na tebi.
kao prvo, da si prije 2 godine kupio 9800GT umjesto 8800GT kostalo bi te 4000kn a ne 1400kn kao sada.
drugo, ovisno o dogovoru s proizvodjacem, prodavac ce najvjerojatnije poslati karticu a oni ce mu poslati neku repariranu karticu iste ili priblizne generacije... moze mu poslati i bas tu istu karticu popravljenu ali to onda traje dosta duze. tako, ni tu prodavac ne profitira.
vjerojatno je jedini razlog zasto on to nece poslati odmah sto ceka da se skupi neka pristojna kolicina da moze poslati preko pola svijeta na popravak umjesto da salje jednu po jednu.
to je samo moje vidjenje situacije - ne kazem da je ispravno - ali ja bi bio zadovoljan da dobijem novu i jacu karticu sa novom garancijom...
JuVe je offline   Reply With Quote