Tema: HD 5670
View Single Post
Staro 21.02.2010., 17:13   #1
NeD
Registered User
Moj komp

NeD's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Exclamation HD 5670

Pozdrav!

Prije tjedan dana kupio sam gore navedenu karticu i ubacio ju u kompjuter.
Kada sam upalio kompjuter cuo sam zvuk nalik na dvoklik iz maticne ploce (kao da ne stoji dobro u slotu) i tako par puta uzastopce nakon cega se kompjuter upalio.
Inace prilikom paljenja kompjutera se cuje samo jedan (gigabyte maticna), a i sa mojom starom SAPPHIRE X1950 PRO 512 MB GDDR3 nikad nisam imao takvih problema.
Skinuo sam nove drivere za grafu, ubacio i sve radi kako spada (isprobavao i nove zahtjevnije naslove) dok ne ugasim kompjuter. Opet se prilikom paljenja cuje taj zvuk.
Izvadim tu karticu, stavim natrag moju staru SAPPHIRE X1950 PRO 512 MB GDDR3 i nema nikakvih problema. Pali se odmah bez problema.
Prvo sam pomislio da je problem u napajanju, ali ta kartica ne trazi ni dodatno 6 pin napajanje kao moja stara kartica.
Da je problem u njemu ni stara kartica uopce ne bi radila posto trazi dodatno napajanje, a tako radi vec par godina.

Konfiguracija koju imam je Gigabyte maticna GA-M52S-S3P (rev. 1.0), Kingmax 2 x 1 GB Ram 800 MHz, Athlon X2 4200 +, Chiftec 400w napajanje i Windows XP SP2.
Po specifikacijama koje trazi proizvodjac na sluzbenim stranicama imam sve navedeno i trebalo bi biti dovoljno pa cak i napajanje.
http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=310

E sad, da li mozda ima neka postavka koju bi trebao upaliti u BIOS-u ili nesto slicno. Ili mozda moja maticna ima stariju verziju PCIE slota pa pravi problem?
Katricu sam probao ne znam ni sam koliko puta ponovo staviti u slot jer sam mislo da je problem u tome, ali bezuspjesno.
Jedino jos nisam probao nju ubaciti u neko drugo racunalo da vidim da li je problem u njoj samoj, ali ne vjerujem jer kada se komp upali sve radi savrseno.

Ima li netko mozda kakvu ideju sta da napravim?
Hvala unaprijed!
NeD je offline   Reply With Quote