View Single Post
Staro 13.11.2004., 00:31   #58
>>>KUKY-vk<<<
Premium

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Originally posted by 4444josip4444
moje misljenje
sto se tice pumpe....nabavi eden iz bauhausa, ja ju imam vec skoro godinu dana i sve funkcionira savrseno, dao sam za nju kojih 200kn, potopna je, dok ju budes stavljao u posudu nemoj da ti se naslanja na rubove jer ce prenositi vibracije i stavi nesto ispod nje, gume (unutrasnja od bicikla) radi vibracija....
obavlja svoj posao dobro..
model: EDEN 126 (max 800l/h, tako pise....)
pumpa je stvarno jaka i neces imati problema sa protokom.
cijevi kupi 8mm sa sto debljim mesom
sto se tice hladnjaka.... ja imam od stojadina (mislim da je od kabine, kad voda ulazi u njega onda se razracva u mnogo kanalica i tako se pospjesuje hladjenje...(aluminijski) takodjer ga imam vec skoro godinu dana i nema nikakvih problema....nemoj uzimat one masivne sa motora jer to nije dobro....
a blokovi...moji su rucna izrada, cisti bakar i nebi ih mjenjo za nikakva kupovna smeca na kojima stede svaki gram bakra i mjesaju ga sa Bog zna cim..i jos stave gore pleksi radi ljepote a budale to kupuju.... otidji tokaru sa nacrtima i dogovori se, nece te kostati vise....
ventilatori ce ti trebati za protok zraka unutar kucista sa bilo kakvim vodenim...
jedino ako ne mislis imati kiler sa hladnjace (provjereno)
za tekucinu koja ce kruziti uzmi destiliranu i na svaku litru stavi 2 dl antifriza da ti ubija gljivice i ostalo... cista destilirana voda je agresivna na bakar...
za spajanje cijevi sa ostatkom uzmi shelne koje se stezu preko vijka i matice (ako znas na sto mislim)....
sto se tice toga da se bakar kolje sa ostalim materijalima je istina, ali eto ja imam aluminijski kiler godinu dana i sve radi savrseno....
to bi bilo to, barem mislim...
pogledaj moje vodeno
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=13715
barem mislim da sam ti malo pomogao....
thx. Svaki savjet je dobrodosao.