Citiraj:
Autor Baja 001
Osim što je film nabijen efektima i nema prave glume, činjenica je da je izašao u vrijeme invazije USA na Bliski Istok, i prema tome ga odmah svrstavam u kategoriju, "ameri su najbolji ovo ono, sve drugo je sranje islamsko/komunističko"™
|
Hm, sad postaje nejasno na koju invaziju na bliski istok misliš.
Zaljevski rat je počeo 1990.
Rat s Irakom je počeo 2003.
300 je s prikazivanjem počeo 2007.
Želiš reć da sve američke filmove snimljene nakon 1990. svrstavaš u tu kategoriju? Ili si se ograničio iz nekog razloga samo na rat u Iraku pa je sve od 2003. na ovamo smeće?
A i ti filmaši, sjete se dat podršku američkoj vojnoj sili nečuvenom propagandom u obliku filma. Samo što su nekako kasnili jedno 4 godine. Ili 17, zavisno kako gledaš.
Ovaj argument "ameri branitelji slobode vs. islamska napast" u kritici filma 300 je neko prosrao nakon premijere i tog su se uhvatili svi kvazi kritičari i ponavljali ga ko papige. Vidim da nam ni baja nije ostao imun na to, bit će da je zarazno. Ja sam to nekako probao gledat kao akcijski spetkakl po povijesnom predlošku snimljen na specifičan i osebujan način. Ni Saddam ni Osama ni Mao Ce Tung ni netko drugi iz islamsko/komunističkog tabora mi nije pao na pamet. Al to sam samo ja, trudim se imat svoje mišljenje a ne tuđe.
Zanima me kako bi baja izrežirao Bitku kod Termopila iliti 300. Vjerojatno bi svi Spartanci izginuli u 4. minuti filma a ostatak filma bi gledali Perzijsku propagandu kako je Xerxes (perzijski kralj, povjesna, stvarna ličnost baja, ne iz stripa) glavna faca i gedžo u cijeloj mezopotamiji i šire.
Citiraj:
Autor Baja 001
isto tako utemeljen je na stripu što me živcira. E da isklesani glumci, mali broj Spartanac, protiv jednog ogromnog vojnog svijetu prijetećeg istoka. I opet ti proAmerički Spartanci staju i zadnji atom snage daju za borbu slobode, mira, i opće priznatog istočnog vraga*
|
Mda, sram bilo te Spartance, kako su se usudili prije 2500 godina bit na Američkoj strani i širit njihovu propagandu.
Još jednom, malo knjigu u ruke ili internet, toliko toga se može pročitat o bitci kod Termopila koja se zaista dogodila 480. pne.