View Single Post
Staro 02.02.2010., 08:06   #43
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Imat ćeš ne. Dapače, biti će isti!

OK, vidim da ste dotakli neke dobre činjenice, pa da zaokružimo.
Ovo što ću sada reći možda će se kositi s onim što sam rekao prije, ali nadam se da ćete shvatiti.

Naime, kad duboko duboko zakopamo se u teoriju, matematiku, fiziku, itd... Možemo reći i to crno na bijelo: Ping ovisi o Bandwidthu!
ALI, ukoliko cijelu priču sagledamo sa površine, sa strane korisnika možemo reći crno na brijelo: Ping ne ovisi o Bandwitdhu! Zašto?

Zato što, točno je da ping ovisi o Bandwidthu, ali nije točno da će se povećanjem bandwitdha prema samom korisniku smanjiti ping! Zašto?
Zato što je ping (ajmo reći) "definiran - formiran" od strane providera, odnosno njegovog linka.

Njegova propustnost je npr: 1000Gbps, u idealnim uvijetima (znači broj online korisnika je konstantan, broj iskorištenog bandwidtha je konstantan, itd...) koristeći istu modulaciju ako limitiraš korisniku liniju na 1Mb/s ili 2Mb/s imati će isti ping.

Nisam stručnjak za ovu temu, iznosim više svoje logičko razmišljanje, neka osobna iskustva na temelju kojih donosim zaključke, i ako sam u krivu, molim da me netko ispravi, obrazloži i to potkrijepi stvarnim primjerima.

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 02.02.2010. u 11:39.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote