Citiraj:
Autor Astral
E sad kad se zna sta sve imam, problem je u tome da se laptop i komp nalaze u drugim dijelovima zgrade, tocnije laptop je 2 kata iznad. Provucen je cross-over kabel od jednog do drugog stana, a router preko kojeg se ide na net je u doljnjem stanu. Pogadate da wireless signal koj on siri jednostavno nije dovoljno jak da nebi veza na aceru pucala svako malo. Problemu sam pristupio tako da sam spojio donji d-link na jos jedan d-link u gornjem stanu kojem sam dao 192.168.1.2 IP adresu i ukljucio sam mu wireless.
Sad oni koji znaju o cem se radi znaju da sad taj d-link u gornjem stanu zapravo radi kao switch, a ne kao router i samim time je nemoguce wirelessom sa gornjeg d-linka pristupit internetu. Ono sta je moguce je sa Lan porta povuc jos jedan kabel i spojit acer direktno te bi tako mogo imat internet, ali to unistava gotovo svaku svrhu malog acera.
|
ne vidim zašto bi bilo nemoguće pristupit Internetu sa wirelessa od gornjeg routera... ako ti je upaljen DHCP na donjem routeru, isti ugasiš na gornjem i laptop će povuć DHCP postavke sa donjeg routera, te da mu je gateway donji router i ići na Internet normalno... a ako uopće ne koristiš DHCP, onda sam uneseš u postavke od laptopa da mu je gateway IP adresa od donjeg routera...