View Single Post
Staro 31.01.2010., 18:17   #41
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor gnjepar Pregled postova
Pitanje je bilo "Da li ping ovisi o Bandwidthu?", ti ovdje uzimaš neke specijalne slučajeve... Zaboravi to sve, Internet je građen od milijardu različitih podmreža koje imaju svakakve medije i prijenose i brzine.

BTW svjetlovodno vlakno isto tako ima neku brzinu prijenosa pa tako i vrijeme pinganja.
Pročitaj topic još jednom pa ćeš na prvoj stranici vidjeti o kakvom slučaju su dvojica prijatelja raspravljali.

Btw., i valovi preko vode imaju neku brzinu pinganja i kakve to sad ima veze s ovim jer kao što rekoh, nema smisla uspoređivati drukčiji tip tehnologije.

Moja poanta je: ako me sa serverom spaja svjetlovodno vlakno, neću imati nimalo manji ping do njega ako dodam još jedno svjetlovodno vlakno koje će mi udvostručiti propusnost prema tom serveru (kao opći primjer sam uzeo svjetlovodno vlakno zbog neosjetljivosti na EM interferenciju). Naravno da ću imati lošiji ping ako isto to vlakno zamjenim bakrenom paricom s istom propusnošću. Dakle, realni slučaj povećanja PROPUSNOSTI.

edit: Odakle dolazi riječ bandwidth? Možda band+width? Širina (frekvencijskog) pojasa?

Zadnje izmijenjeno od: generic. 01.02.2010. u 14:12.
generic je offline   Reply With Quote