Citiraj:
Autor Yoman
ovi testovi koje postate s brzinom neta na poslu i doma nedrze vodu i apsolutno nista neznace na ovu temu jer nije ista parica na kojoj je mjereno
instalirajte net limiter limitirajte si internet na 5KB/sec down i up i pingajte google
nakon toga ga pingajte sa full brzinom neta koju imate pa javite rezultate
ja sam to napravio i rezultati ne da su bili iste nego su bili identicni
|
I u čemu je onda problem?
Valjda i sam možeš svhatiti iz rečenog u čemu je "fora".
Citiraj:
Autor gnjepar
To je samo zato jer ping šalje malene pakete, pa se razlika ni ne vidi (odnosno nije u mili sekundama nego nano sekundama).
Ping sigurno ovisi o bandwidth-u 
|
Kako li se onda samo šalju 1GB podaci? Možda u malim paketima?
Kako li se onda u igrama koje potroše i po 40MB/h prometa ping ne diže iznad recimo 80ms? Možda zato jer se i ti podaci šalju u malim paketima?
Mislim, o čem imamo više raspravljati? Svaki podatak je ili nula ili jedinica koja putuje kroz kabel u točno tom obliku: U(visoki)=1, a U(niski)=0.
Ako ćemo uspoređivati, kao u genomu i sintezi bjelančevina u našem organizmu gdje postoje start i stop kodoni koji su 3 dušične baze različito raspoređene, tako i ovdje postoji određen slijed nula i jedinica koji počinje ili završava podatak.
A sve to ide preko 0 ili 1, dakle o brzini prijenosa tih infinitenzimalno malih podataka ovisi koliki je ping.
Brzina je proporcionalna vremenu, te ako je brzina uvijek jednaka onda će podatku trebati duže vremena da dođe do odredišta što je dulji put.
Primjetite da je ovo primitivan način iznošenja stvari, normalno da su danas protokoli "malo" složeniji, ali u suštini je to to. Naravno, vrijeme (de)kodiranja tih nuljedinica, mislim da ga ne moram ni spomenut.