27.01.2010., 19:41
|
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Autor commissario
Blokira ti udp out sa razlicitih portova na portu 53?
Imas pri dnu one tvoje stranice n akojoj si nasao tutorial:
"If you have just a modem, you may need to add a rule (above the last block all) to allow outgoing DNS requests such as:
Action = Allow
Protocol = UDP
Direction = Out
Description = Allow Outgoing DNS
Source Address = Any
Destination Address = Any (or your ISP's DNS server for extra security)
Source port = Any
Destination port = 53
Mada, ti imas router.Imas savjet iznad ovoga o forwardiranju portova, ali probaj i ovo. Ili pokusaj promijeniti pravilo za udp out, pa umjesto 3) source port: "the port of utorrent " stavi "(A port range) 1025-65535".
Ne koristim utorrent vise pa nisam siguran kako to ide, mada mi se cini da sam imao i ovako nekako rijesio slican problem. Probaj, nisi na nekom gubitku ako ostane isto.
Ovo sa windows operating system je ok. I kada je utorrent iskljucen, programi sa kojima je prije bio u vezi pokusavaju se sa njim spojiti preko istih portova, a Comodo ih uredno blokira i to biljezi.
|
Hvala! Probao sam ovo sa "Allow Outgoing DNS" za port 53 i upalilo je,ne znam kako to prije nisam uočio i sada normalno idu i download i upload utorrenta i više ga Comodo ne blokira,al jedino mi još uvijek nije jasno kako je uopće došlo tog problema,jer ni prije nisam imao taj rule (Allow Outgoing DNS) pa je utorrent normalno radio...i također mi još uvijek nije jasno zašto "Windows operating system" pokušava komunicirati sa portom utorrenta,ako sam restartirao komp i nisam uopće pokrenuo utorrent?
|
|
|