Pozdrav svima,citam vas vec dugo ali sad trebam vasu strucnu pomoc pa sam se odlucio i regati.Za pocetak moja komfiguracija
cpu-intel 2160 clockan na 2.5 ghz
mb- gigabyte ga-945pl-s3p
memorija 2 gige ddr2
Napajanje MSI Platinum-400ATX
Graficka bila ati 1950 pro(Sapphire) a sada ATI 4890 (VTX)
Jedino sto igram konstantno je COD4 a tu i tamo odigram i nekaj drugo.
Sve je u Cod u radilo perfektno (na nizim detaljima) imao sam vise manje konstantinh 125 frajmova.Onda sam instalirao Windows 7 i odjednom se igra pocela brejkati ,frajmovi su poceli naglo padati sa 125 na 50 -60 i nazad ,sto je dovelo do neigrivosti.Probao sam propuhati (1950 pro)graficku i ocistiti prasinu s venta ali to nije pomoglo. I tako sam zakljuci da je stara dobra 1950 dala svoje , da je pocela polako krepavati i da je vrijeme da pređem na nesto bolje.Citajuci ovaj forum i uz malu pomoc Tomshardware a odlucio sam se za ati 4890 .Priznam bilo me strah da nece moc radit na mom slabasnom napajanju (kao sto su me upozorili i u ducanu -rekli su da se nece komp ni dignuti),ali gle cuda komp se dignuo grafulja je funkcionirala i mojoj sreci nije bilo kraja ;D. A onda sok , ulazak u cod 4 (stavljam detalje na max) a u igri isti shit sve radi savrseno i onda nagli pad frajmova i tako stalno svakih 10 -20 sekundi neka i prije.
Odmah sam pomislio DA NAPAJANJE .Odnio sam komp do rođe koj ima Napajanje FORTRON 500W, Aktivni PFC, BlueStorm i samo cekao da potvrdim svoje sumnje u moje slabasno napajanje kad gle cuda ISTI SHIT sa rođinim napajanjem.Vise neznam sta da radim nemam ideju sta je moglo otic ,mozda proc ,mozda maticna .... molim pomoc ..