View Single Post
Staro 24.01.2010., 23:33   #637
DOS
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
Pozdrav svima,citam vas vec dugo ali sad trebam vasu strucnu pomoc pa sam se odlucio i regati.Za pocetak moja komfiguracija
cpu-intel 2160 clockan na 2.5 ghz
mb- gigabyte ga-945pl-s3p
memorija 2 gige ddr2
Napajanje MSI Platinum-400ATX
Graficka bila ati 1950 pro(Sapphire) a sada ATI 4890 (VTX)
Jedino sto igram konstantno je COD4 a tu i tamo odigram i nekaj drugo.
Sve je u Cod u radilo perfektno (na nizim detaljima) imao sam vise manje konstantinh 125 frajmova.Onda sam instalirao Windows 7 i odjednom se igra pocela brejkati ,frajmovi su poceli naglo padati sa 125 na 50 -60 i nazad ,sto je dovelo do neigrivosti.Probao sam propuhati (1950 pro)graficku i ocistiti prasinu s venta ali to nije pomoglo. I tako sam zakljuci da je stara dobra 1950 dala svoje , da je pocela polako krepavati i da je vrijeme da pređem na nesto bolje.Citajuci ovaj forum i uz malu pomoc Tomshardware a odlucio sam se za ati 4890 .Priznam bilo me strah da nece moc radit na mom slabasnom napajanju (kao sto su me upozorili i u ducanu -rekli su da se nece komp ni dignuti),ali gle cuda komp se dignuo grafulja je funkcionirala i mojoj sreci nije bilo kraja ;D. A onda sok , ulazak u cod 4 (stavljam detalje na max) a u igri isti shit sve radi savrseno i onda nagli pad frajmova i tako stalno svakih 10 -20 sekundi neka i prije.
Odmah sam pomislio DA NAPAJANJE .Odnio sam komp do rođe koj ima Napajanje FORTRON 500W, Aktivni PFC, BlueStorm i samo cekao da potvrdim svoje sumnje u moje slabasno napajanje kad gle cuda ISTI SHIT sa rođinim napajanjem.Vise neznam sta da radim nemam ideju sta je moglo otic ,mozda proc ,mozda maticna .... molim pomoc ..
DOS je offline   Reply With Quote