Ja bi na tvom mjestu flešnuo zadnji BIOS na ploču,napravio Clear CMOS, i onda u BIOS-u enableao,odnosno disableao sve što koristim,ili ne koristim, tako sam sebi "skinuo" 1394,eSATA,i jMicron IDE kontroler,komp je odahnuo.
Ne znam iskreno u čemu bi mogao biti problem osim da su popizdile IRQ adrese,drugo nema šta biti,ako je napajanje Fortron,friške windowse nadam se da si dobro instalirao,a jedino šta mi još odmah pada na pamet, jesi li odmah po instalaciji windowsa stavio CD od matične unutra?
I instalirao drivere tj. kompletan softver za čipset,da automatski dodijeli adrese IRQ portovima..to je svakako trebalo napraviti,doduše to i BIOS radi..ali preporučljivo je odmah po završetku instalacije,prvi ulaz u windowse bez CD-a..staviti odmah onaj od matične..i riješiš se problema sa svim resursima koji naknadno mogu izbiti..
Ne pada mi ništa osim toga na pamet..dakle zadnji BIOS, clear CMOS, friški windowsi xp sp2, driver od matične, pa zadnji driver za AGP seriju 2xxx.
Tim redosljedom..tako sam ja to obično rješavao.
Vidim 1.25gb rama imaš..pokušaj to molim te sve uraditi samo sa keksom od 1gb..ako imaš 1gb+256mb..ostavi samo jedan taj keks od 1gb,i onda napravi ovo gore.