View Single Post
Staro 14.01.2010., 23:55   #1
mstaglicic
Premium
Moj komp

mstaglicic's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Računalo se smrzava

Dobro večer!
U zadnje vrijeme,nekih mjesec i par dana imam problem sa računalom.
Dakle,nekad se upali i kod učitavanja Windowsa se sve zamrzne i stane na bootu.
Nekad se zna skroz normalno upaliti i nakon 5 minuta,ali čak se nekad i dogodi i nakon 2-3 sata rada da pokazivač miša stane i tipkovnica ne reagira.
Nakon što blokira,na oko dvije sekunde cijeli ekran se zažuti (cijeli ekran primi neku kremasto-žutu boju,bez ikakvog teksta),nakon toga se vrati normalni izgled i pozadina i sve od Windowsa,te se opet na oko dvije sekunde ekran zabijeli,bez ikakvog teksta,čista bijela slika),pa se vrati i slika od Windowsa,ali je računalo i dalje zamrznuto.Kad je glazba upaljena,i ona stane odmah ili nakon 10-20 sekundi,a nekad čak i nakon pola minute nakon što se računalo smrzne.
Nekad se računalo normalno upali i radi sve normalno,ali nakon pet ili šest sati rada jednostavno blokira,tj.smrzne se.Reset ne pomaže.Jedino što mu nekad pomogne je gašenje preko sklopke napajanja i čekanje oko pola minute pa ponovno paljenje.
Problem nije u windowsima,jer sam probao i na Windowsu 7,Windowsu Visti Enterprise i tri puta na Windowsu XP (SP1,SP2 i SP3).
CPU,RAM,MBO i GPU su pod garancijom.
Konfiguracija je sljedeća:

CPU AMD Athlon II X2 240 2.80 GHz
MBO ASUS M4N78
RAM Mushkin 2GB 800MHz
GPU ASUS EN-9500-GT 512mb DDR2
HDD Seagate 200 GB (186.3 GB) 7200.7
PSU MSI KY-400-ATX 400W
DVD-RW Pioneer
OS Windows XP Service Pack 3

Sve komponente osim hard diska,napajanja i optičkog DVD-RW (nije naveden) su stare skoro 4 mjeseca.
Hard disk,napajanje i DVD-RW su ostali od starog računala te su te komponente stare 4 godine.
Računalo nije overclockirano (probao to na starom računalu,pa sam spalio procesor,i nikad više OC).CPU,RAM i GPU su na tvorničkim postavkama.
Temperature su u redu (CPU obe dvije jezgre,svaka po 30 C,GPu oko 35 C i MBO oko 30 C).
Još da kažem,da blokira i na instalaciji Windowsa.
CD od Windowsa koji radi na drugom računalu,ovdje stane i javi da nije nađena neka datoteka na CDu i stane instalacija.Prije 2 mjeseca s istim CD-om su instalirani Windowsi XP,koji se i nalaze na njemu.

Eto,ako mi netko može reći u čemu je problem,ako je potrebna još koja informacija,recite,pa ju slobodno kažem.
Hvala na odgovorima.
mstaglicic je offline   Reply With Quote