Tema: Iskon
View Single Post
Staro 11.01.2010., 08:25   #922
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Tomy no.1 Pregled postova
prvi puta u 2 godine sam shvatio koliki su ti iz iskona smetlari pokvareni.
Dakle dvije godine sam koristio wireless u cijelo kući i bio zadovoljan,tobože sporijim internetom,ali sto je tu je.Nema kablova pa sam zrtvovao brzinu.Nedavno sam odlučio provuči 40ak metara kabla (za dva kompjutera).Iz dnevne na prizemlje i iz dnevne na prvi kat.Spojim i vesel nakon 15 sati bušenja shvatim da je brzina nešto brža točnije 1mbps.OK mislim si kvragu i 20 metara kabla,dovučem si router u sobu,spojim ga na utičnicu na gornjem katu (u dnevnoj mi inače stoji radi telefonskog punjača) .dsl kablom od 5m i onda utp kablom od 1m do kompa i opet ista stvar.Plaćam već 2 godine brzinu od 3mbps,sad sam prebacio na duo carnet i pise da bi brzina trebala biti 5mbps wtf.Zvao sam ih 20 puta i vrlo ne ljubazna dama se javi i ispituje me jesam li zamijenio sve kablove.Kada kažem da jesam ona mene pita,onda mi recite koji je to dsl kabl?
I eto zvao sam servis,kazu da pisem reklamaciju na mail.Poslao sam mail međutim već se ne javljaju 5 dana
Sve više sam očajan i mislim da je super dok ne zamolim oca da ih nazove.
Ako je sve dobro spojeno i utičnice OK onda je ovo: vikendom redovito bude problema s brzinom na CARNet paketima, zagušena veza pa i meni zna biti ispod 1MBit/s. Tokom tjedna sve OK.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote