View Single Post
Staro 10.01.2010., 23:14   #1
bludnick
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Problematičan HDD smrzava PC

Imam jedno pitanje vezano uz HD, svaka ideja ili odgovor dobrodošao.

Ukratko, imam 2 hard diska, jedan Seagate 250GB i drugi Hitachi 320GB. Ovaj Seagateov je glavni HD, na njemu su Windowsi i radi kao urica već 3 godine. Ovaj drugi, Hitachi, 2 godine star otprilike, radi probleme već par tjedana. Naime, svaki pokušaj pristupanja HD-u, ne nužno niti samim podacima, već samo pristupanje HD-u rezultira totalnim smrzavanjem PC-a i jedini način da se sustav povrati u normalno stanje jest dobri stari reboot. S ostalim komponentama nemam problema, i PC šljaka danonoćno bez problema, no kad god probam i proviriti u taj drugi HD PC kaže stop. Probao sam tipična rješenja ala defragmentacija ili disk check, no i to na pola puta smrze sustav. Ono što je zaista čudno jest da su podaci na hardu očuvani (uglavnom medijske datoteke), u one rijetke dane kad uspijem nešto s njega nabrzinu prebaciti oni se reproduciraju bez problema... Formatirao bih disk, ali ne mogu backup napraviti, a žao mi podataka. Hard je na istom mjestu već dugo vremena, i ne proizvodi nikakve čudne zvukove, s čim sam imao nekad davno i iskustva. Čudna biljka.

Ideje, anyone?
Hvala unaprijed!
bludnick je offline   Reply With Quote